måndag 18 juli 2011

Juni

Här kommer nu då juni månadslista, något sen men semestern kom ivägen *ler*. I juni var läsningen något mindre än majmånad, vet inte riktigt varför. Kanske lite att Underbar har semester så vi har gjort en hel del annat om dagarna, kanske lite läströtthet. Men är nöjd med blandningen dock, där var några som tog lite tid att läsa. Som behövde tid på sig, bla kämpade jag rätt länge med Norrlands Svårmod, inte för att den dålig, den var bara tung att ta sig igenom.Som vanligt skriver jag väldigt kort här, vissa funderar jag på att skriva längre om senare och som vanligt är det bara att säga till om ni ser någon ni vill veta mer om direkt nu *ler*

*Colin Cotterill, Anarki och gamla hundar **** Dr Siri, Laos enda rättscoroner och 73 år gammal får att nytt fall att lösa. Tänk Damernas detektivbyrå men i Laos och en aningen svartare kanter men med mycket humor och bisarra infall, som bla att Dr Siri får hjälp av andra sidan, alltså av andar, när han ska lösa fallen. Läs och njut *ler*
*Christopher Paolini, Eragon **** Fantasy, om unge Eragon som blir drakryttare och om hans drake Saphira. Rec kommer nog senare.
*Jonathan Tropper, Konsten att tala med en änkling *****
*Gayle Forman, När jag lät dig gå *****
*Maggie O`Farrell, Jag visste inte att du fanns **** En kort roman, men med ett intensivt språk och en stark historia om en kvinna som göms undan på en låst psykiatrisk avdelningen. Om denne kvinnas unga släkting som får reda på sanningen. Skarpt språk, rent och träffande.
*Laurie R King, Drottningfällan **** En slags "uppföljare" till böckerna om Sherlock Holmes. Här är Holmes pensionär och möter Mary Russell. Dom båda hamnar mitt i ett svårt och farligt fall. Välskrivet och intressant.
*Therese Söderlind, Norrlands svårmod **** Om förlust, om sorg och att tappa bort sig själv. Anna förlorar sin familj när hon är sju år och hennes tillvara blir sig aldrig detsamma. Tungt och jag mår dåligt av Annas liv och känslor, av hennes förakt för sig själv. Är tveksam inför var jag känner för denna bok.
*Stephen King, Staden som försvann ****
*Maggie Stiefvater Frost ***** Rec kommer
*Christopher Paolini, Den äldste **** Fortsättningen om Eragon och Saphira
*Ellis Peters Korpen i Klosterbyn *** Broder Cadfael är munk i ett benediktkloster på 1100-talet. Och han är även lite av en privatdetektiv som hamnar i knepiga fall. Varmt, mysigt och trevlig läsning. Intressant och späckat med historiska fakta.
*Michael Connelly, Fågelskrämman **** Jack McEvoy hamnar återigen i ett nytt fall, rec kommer nog.
*Maggie Stiefvater, Feber **** Rec kommer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar