fredag 21 januari 2011

En massa pladder!

Sådär ja, nu var man på fötter igen tror jag. Migränfri i alla fall. Jobbade i onsdags eftermiddag och kväll igår. Trött idag, känner mig sliten men tre dagar ledigt nu och ska lyssna på kära mams ord. Städa och tvätta i helgen, passa på att gå lång runda med Herr Hund i dag nu när solen lyser så fint och så ska det införskaffas tulpaner idag! Ordna möten under nästa vecka för att få lite svar om vad som sker sedan. 

Jag har ju inte skrivit något om alla fina julklappar jag fick när vi var nere i skåne! Hm, borde nog skämmas lite för det. Men bättre sent än aldrig! Av mams o paps fick jag julpengar som det handlades tre tröjor för och sköna arbetsskor ( mina ömma fötter är väldigt tacksamma mot mig nu och gör inte alls lika ont längre) och fick även sköna innetofflor, tofflor som Alice tycker är väldigt mysiga att gosa med! Av minsta syster och hennes pojkvän fick jag böcker, (Kejsarinnan Orkide, Kinas sista kejsarinna av Anchee Min, Den glömda trädgården av Kate Morton, David Copperfield av Charles Dickens, Camera av Eva-Marie Liffner), jag fick även en jättefin läsdagbok. Av mellansystern fick jag massa fint smink, jag är så dålig på att köpa sånt själv. Tycker inte jag har råd att lägga pengar på sånt så det passa utmärkt. Och fick av henne en fin kaffemugg, som ser ut som en såndär pappersmugg man får på pressbyrån men lite annan färg då. Så en väldigt massa fina paket!

Just nu har jag då en stor hög med olästa böcker, fick ju ytterligare tre av Underbar med. Denna högen har jag att ta itu med:
  • Ett land i gryning, Dennis Lehane
  • Dödgrävarens dotter, Joyce Carol Oates
  • Kunzelman, Kunzelman, Carl-Johan Vallgren
  • Camera, Eva-Marie Liffner
  • Kejsarinnan Orkide, Anchee Min
  • Glasböckerna, Gordon Dahlqvist ( eget köp, kunde inte låta bli!)
  • Huset vid Mosken, Kader Abdolah
Sen har jag en hel hög med böcker från bibblan med, bla Prep av Curtis Sittenfield, Kungens födelsedag av Hans Koppel. Så nog har jag att göra! Jag har även tre utlästa böcker som under dagen/helgen kommer att läggas ut en fin liten recension på. Men först ska jag hälsa på hos Copperfield igen, läste honom under resan hem och två dagar efter. Men efter 500 sidor av 900 så behövdes en paus, inte för att den är dålig. Tvärtom är den en väldigt angenäm och ytterst trevligt läsning, men det är så mycket av allt! Av  detaljer, av människor, av platser och av miljöer. Ska Dickens berätta om ett enda rum så kan det ta minst en sida i anspråk! Så nu dyker jag in igen! Och njuter av Dickens underbar värld och fantasi.

1 kommentar:

  1. Hej så skönt att allt är bra igen. TTulpaner gör verklien gott. Och du är nog läsgalen, för någon annan tar det ju bara en månad att läsa ut en bok. Kanske får mer tid när min bärbara data har lagt av. Älskar dig kramar

    SvaraRadera