fredag 23 mars 2012

Utfyllnadsinlägg!

Senast lästa bok: John Irving, Hotell New Hampshire, en hyllvärmare som var oväntat bra
Senast köpta bok: Patrick Rothfuss, Vindens namn del 1 och 2,  Cornelius Ryan, En bro för mycket och Slutstriden, Henry Brook, Sanna historier- D-dagen. De tre sista var till Underbar
 Senast lånade bok: Daphne Du Maurier, Rebeca och Stephen King, Mardrömmar. Det är livsfarligt att jobba nere i magasinet på praktiken, en oändlig mängd böcker som bara längtar efter att bli omlästa!
Favoritbokhandel: Handlar mest på nätet när jag väl handlar, har inte hittat någon favorit än
Favoritbibliotek: Just nu så är det såklart praktikplatsen, Arboga bibliotek!
Favoritfärg på bok: Svart, lila, grönt och vinrött är fina färger
Favoritmat/snack vid läsning: Choklad, smågodis
Favoritdryck vid läsning: Kaffe såklart *ler*
Den här boken köper jag till min bästa vän: Min bästa vän är ju tillika min sambo så det blir nog något åt det hållet jag köpte åt han sist. 
Den här boken köper jag till en partner: Se ovan!
Favoritgenre: deckare, skräck, ”ensliga-herrgårdar-på-vindpinade-hedar-genren”, mysterium, spökhistorier, relation/kärlek med lite svärta i sig (inte för sockersöt)
Författarfavoriter:Jösse! Vart ska jag börja? Det finns ju en favorit för varje humör och varje känsla, en favorit som passar när man är sorgsen, en annan blir favorit för att man är lycklig. Jag kan inte välja ut någon ju...
Den tjockaste bok jag läst:Jag tror det måste vara Ken Follet, Svärdet och spiran, som ligger på en 1000 sidor. Kan inte komma på någon annan tjockis nu. Brukar inte haka upp mig så mycket på sidoantalet faktiskt. Ofta tänker jag inte ens på tjockleken, om nu inte boken är extremt seg/tråkig/dålig men då brukar jag förvisso sluta läsa den. Har inte tid med sådana böcker.
 Den tunnaste bok jag läst: Ingen aning faktiskt
Favoritljud när jag läser:Spinnande katter och snarkande hund
Favoritbokblogg: 
Mitt bästa bokminne:  Biblioteket i Knislinge, att få välja blanda alla dessa böcker var magiskt. Att högläsa för Underbar. 
Så gör jag med böcker som jag inte vill ha längre: Ger bort, lägger i husets tvättstuga
Så här sorterar jag min bokhylla: Efter genre, skönlitt för sig, deckare för sig och skräck för sig. Inbundet för sig och pocket för sig. En speciell hylla för fack. Resten där det får plats, även fönsterbräderna agerar bokhyllor just nu *ler*
Nästa bok jag ska läsa: Daphne Du Maurier, Rebeca

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar