fredag 28 augusti 2015

Redan död av Stephen Booth

Stephen Booth, Redan död

Handling:

Redan död av Stephen Booth är en psykologiskt spännande kriminalgåta, som utspelar sig i det dramatiska landskapet Peak District. Där samsas bedrägerier och hot med ond bråd död. Och för de redan deckarfrälsta väntar ett kärt återseende med lokalpoliserna Ben Cooper och Diane Fry.

Ett envist regnoväder har lamslagit avkroken Edendale. I ett vattendrag som löper genom ett skogsparti hittas en död man. Han är naken och kläderna ligger prydligt hopvikta. Inte fyrtio år fyllda, ungkarl och plikttrogen tjänsteman på traktens försäkringsbolag.

Karriärsugna Diane Fry får i uppdrag att leda utredningen. Kollegan Ben Cooper är sjukskriven på obestämd tid. ( text hämtad ifrån förlagets hemsida)


Vad jag tyckte:

I den föregående boken av Stephen Booth, Död och begraven lämnar författaren oss som läsare med hakan i golvet. Han släpper en bomb i knäet på oss som läsare och lämnar oss med en förtvivlad Ben Cooper. Jag tänker inte berätta mer än, för alla er som ännu inte läst Booths fantastiska deckarserie om Ben Cooper och Diane Fry. Men i denna boken så får vi då återse Ben men här har han en mer tillbakadragen roll. Han är sjukskriven och istället är det vresiga Fry som har huvudplatsen. Fry som jag hatgillar på så många sätt! Men hon tillför väldigt mycket till serien trots eller kanske tack vare sin kantighet och vresighet.  Själva fallet i sig är som vanligt väl uppbyggt med många ledtrådar och förvecklingar. Samtidigt så är delar av berättelsen väldigt personlig och nära anknutet till Ben och hans historia. Stephen Booth hantera det hela skickligt och skapar en spännande deckare men med en mer personlig ton än vanligt. Jag njuter av landskapsskildringarna och Booths förmåga att plantera in små detaljer som ledtrådar.

Jag hoppas på att det snart kommer en ny bok i serien om Cooper och Fry. Och har du inte läst denna underbara deckarserien så ta och börja med boken Svart hund och njut av att du har många fina läsupplevelser framför dig!

2 kommentarer:

  1. Jag tror jag ska ta tag i den här serien nästa år, har bara läst de två första men jag har de flesta stående här :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter väl som en väldigt bra idé =) Jag gillar verkligen denna serien.

      Radera