lördag 5 februari 2011

Ingrid Hedström, Lärarinnan i Villette

En älskad och väldigt omtyckt lärarinnan blir påkörd och dödad i en bilolycka eller är det inte en olycka? Undersökningsdomaren Martine Poirot i den lilla belgiska staden Villette ( Väldigt snygg vinkning där med namn och land!) börjar undersöka fallet och upptäcker att där finns många mörka hemligheter i den döda kvinnans liv. Och det är många som inte vill att dom kommer fram i ljuset igen. En sidohistoria är Martines man, historikern Thomas som försöker ta reda på vem som ligger bakom en massgrav som hittas på en byggarbetsplats.

Det finns ett driv i boken och ett medryckande språk men jag finner karaktärerna väldigt platta och livlösa.Martine och hennes vänner känns väldigt stereotypa och jag får ingen direkt känsla för någon i boken faktiskt. Historien i sig är väldigt intressant och välskriven, med många detaljer om det belgiska samhället. Men det saknas något i denna bok känner jag. Jag kommer läsa nästa del i serien med för att se om det blir en utveckling eller inte.

1 kommentar:

  1. Jag har hittat mitt egna referensbibliotek. Varför gå till bibblan och leta efter en bra bok. Det är bara att slå upp midnattstankar så får man massor av uppslag. Helt fantastiskt. Hoppas jag får låna några när jag kommer upp nästa gång.
    Hoppas då att jag kan ha några bra böcker med mig. Tyvärr hinner jag inte läsa lika mycket som du fast jag önskade.Men i em så skall det bli en mysstund i lila rummet med den goa fåtöljen en god kopp the och en god bok. Låter som mysig em. eller hur.
    Ha en bra söndag. Nu skall jag skölja ur färgen i huvudet.
    Kram m

    SvaraRadera