lördag 16 november 2013

En liten enkät.

En liten enkät så här på lördagen, en enkät som startade vida Bokomaten.  (Länk till inlägget)

1. Vilken bok läste du senast? 
 Kodnamn Verity Elizabeth Vein, en mycket trevlig läsning som jag nu försöker få Herr Underbar att läsa med. Dessutom avslutade jag Jhumpa Lahiri Främmande jord, en intressant novellsamling och Peter Tremayne, Frälsande mord, keltisk deckare som utspelar sig på 600-talet, i torsdags. Två böcker med enbart en lite snutt kvar som dock blivit lite vilande.

2. Vilken bok ska du börja på härnäst? 
Oj! Vilken fråga! Jag har ett antal olika alternativ för vilken bok som ska börjas på, jag har Holly Black, Svart hjärta, sista delen i serien om Cassel, jag har Gail Carriger, Hemlös, nästa del om Victoria Tabarotti, jag har Sarah Blake, Om du får det här brevet, en slags feelgood tror jag, jag har Stephen King, Vinterverk plus en hel hög till med trevliga biblioteksböcker. Sedan har jag en hel hög med klassiker att läsa och en hel hög olästa böcker så jag kommer då inte lida brist precis på val, dock kan valet blir lite knepigt.

3. Har du något boklängt för tillfället? Dvs är det någon speciell bok du ser fram emot som inte kommit ut än? 
Säkert finns där en hel hög med trevlig böcker som lär komma ut snart som jag säkert vill ha men jag vågar inte riktigt titta efter.

4. Är det övervägande manliga eller kvinnliga författare i din bokhylla? 
Det är nog en rätt jämn blandning faktiskt, jag har ärligt talat inte räknat efter. 

5. Hur väljer du vilka böcker du vill läsa? Ex omslag, tips från vänner, recensioner, topplistor, bloggar osv? 
Bokbloggar brukar vara ett sätt att hitta tips, sökning på bibliotekets hemsida brukar även det ledda till en del bra tips och en hel del reservationer. Mamma brukar ge tips ibland som fastnar, även om vi ofta har olika smak, sist var det den fina Little Bee av Chris Cleve som hon tipsade om och som föll mig mycket väl i smaken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar