fredag 11 september 2015

Ur jord är de komna av Lotta Modin

Lotta Modin, Ur jord är de komna
Rec-ex ifrån författaren, e-bok, Tack så mycket!

Handling:
Ur jord är de komna är en miljöthriller som blandar fakta med fiktion. Det skulle kunna hända här. Snart.

Naturkatastroferna blir inte bara flera och värre, de kommer också närmare Sverige. Miljövännerna Lisa och David flyttar ut på landet för att kunna leva ett grönare liv med sina små tvillingpojkar. Men det idylliska livet uteblir. I jorden lurar en annan sorts miljöhot. 


Vad jag tyckte:
Jag fick en förfrågan ifrån författaren Lotta Modin om jag ville läsa hennes kortroman Ur jord är de komna. Författaren beskrev själv boken som en miljöthriller och det väckte min nyfikenhet!  Boken börjar som en idyllisk bild av livet på landet, där det unga paret köper ett hus för att deras små tvillingpojkar ska få växa upp bland skog och natur och inte betong. Men snart vänds denna idylliska tillvaro till något mycket otäckt.  

Lotta Modin har tagit de farhågor och skräck som många känner idag inför de växande miljöproblemen och det hot som finns mot vårt klimat och skapat en djupt obehaglig thriller. Varvat med den unga familjens berättelse finns stycken som påminner om nyhetsuppdateringar, dessa upplyser oss om att det inte bara är här i Sverige som allt håller på att gå käpprätt åt skogen utan hela världen står inför en omfattande kris. Ur jord är de komna är en smart uppbyggd berättelse som varva fiction med fakta och där det hot som drabbar familjen faktiskt gör mig en aningen skrämd inför att gå ut på kvällen....Jag vill inte säga för mycket om själva hotet för då skulle jag spoilera hela berättelsen. Läs själva och upptäck en fantastiskt välskriven och tankeväckande historia. 

3 kommentarer:

  1. Men åh. Vad glad jag blir av din recension, du anar inte. Och känslan av att precis det jag ville förmedla har gått fram, den är oslagbar. Att den dessutom väcker känslor - det är ett som silverglittrande grädde på moset.
    Tack tack tack tack.

    SvaraRadera
  2. Låter spännande! Den skulle jag också kunna tänka mig att läsa (om den finns i tryckt format, vill säga). Tack för recensionen!

    SvaraRadera