torsdag 7 april 2016

Ett andra liv av S.J Watson

S.J Watson, Ett andra liv
Rec-ex ifrån Bazar förlag, Tack!

Handling:
Hur väl kan du egentligen någonsin lära känna en annan människa? Och hur långt skulle du gå för att få reda på sanningen om någon du älskar?

När Julias syster blir brutalt mördad blir hon fast besluten att ta reda på varför. Men hennes sökande utvecklas snabbt till en upptäcktsresa genom sina mörkaste inre lustar. När hon blir involverad i en relation på nätet med en farlig främling tappar hon bort sig själv… förlorar kontrollen… kanske kommer hon förlora allt. Hennes sökande efter svar kommer att äventyra hennes äktenskap, hennes familj… och hennes eget liv.

Vad jag tyckte:
Jag visste inte så mycket om bokens handling när jag började läsa den, det var ju ett tag sedan jag tackade ja till att läsa den, så det blev minst sagt en överraskning när det visade sig att Ett andra liv inte bara en vanlig thriller utan mer en erotisk thriller. En genre jag inte läser så mycket av och här var just dessa bitar väldigt framträdande. Min sambo frågade om boken när jag höll på att läsa den och jag förklarade den som en blandning av Harlan Coben och L.J James.  Jag måste tyvärr erkänna att jag hade svårt att komma in i boken ordentligt. Jag förstod mig inte på Julias agerande och de val hon gör. Att söka efter sin systers mördare förstår jag men att ge sig i lag med en okänd man som eventuellt är en mördare och dessutom inleda en erotisk relation med honom. Det känns lite knepigt det där men det kan ju också hänga samman med min ovana att läsa erotiska böcker. 
För språkmässigt är det en välskriven boken med rappt tempo, korta kapitel med små cliffhangers i slutet på dom, korta meningar varvat med längre, allt som skapar driv och spänning. För det är onekligen riktigt spännande läsning där själva slutet är andlöst spännande, även om jag tycker slutet blir lite väl hastigt och lustigt.  S.J Watsons övriga karaktärer känns också märkliga och svåra att få grepp om, framförallt Julias make Hugh tycker jag är en konstig person som mest flyter omkring i utkanten och aldrig riktigt kommer in i historien. Detta trots att han borde ha en större roll och få agera mer.  Historien är som jag sa spännande men rörig, det är många ledtrådar som plockas fram och där vissa blir hängande i luften alltför länge. 
Så för mig blir Ett andra liv både Ja och Nej, spännande med driv i sig, intressant ändå med temat kring nätets faror men det höll ändå inte riktigt hela vägen för mig.  Men det finns säkert andra som gillar denna bättre än mig. För det är ju generellt sett inte en dålig bok men jag fastnade inte riktigt för den.

2 kommentarer:

  1. Handlingen låter lite intressant men inte säker på att det är min grej heller... :P Men kul att läsa din recension :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack =) Kanske skulle du tycka bättre om den än mig, vad man tycker om och inte tycker om är ju så individuellt.

      Radera