tisdag 28 juni 2016

Saknar dig av Harlan Coben

Harlan Coben, Saknar dig

Handling:
Kriminalinspektör Kat Donovan upptäcker sin ex-fästmans profil på en dejtingsajt. Innan hon vet ordet av är hon en hemsk brottshärva på spåren, där beräknande monster lurar på de mest sårbara och törstande …

Samtidigt förtärs Kat av en utredning som ställer hennes känslor för alla dem som stått henne nära på hårt prov – hennes ex-fästman, hennes mamma och slutligen hennes pappa som varit död i närmare två decennier och vars mord aldrig blev uppklarat. Med sitt eget och andras liv som insats balanserar Kat mellan det förflutna och nuet i jakt på sanningen.

Vad jag tyckte:
Återigen en bok som inte riktigt fastnat i mitt minne och denna gången är det lite konstigt. För jag brukar tycka väldigt mycket om Harlan Cobens böcker. Möjligen så är det för att just då när jag läste denna så mådde jag inte bra och sedan har tiden gått och mitt minne är just nu väldigt svajigt. Jaag måste rent av skriva upp varje titel jag läst så fort jag läst ut boken för annars tappar jag bort det helt. Och då kan böckerna har varit helt fantastiska. Men minnet är som sagt svajigt nu, smärtan och orkeslösheten tar all energi. Jag tappar bort ord, saker och blandar ihop de mest vardagliga företeelserna. Men det ska visst vara en övergående fas, när kroppen är mer utvilad, smärtan nere på mer acceptabla nivåer och jag har hittat lite balans i mig själv så kommer minnet nog tillbaka igen.

Så det är lite synd om alla de bra böcker jag läst men som jag inte riktigt minns just nu, de hamnar oförtjänt i skymundan. Jag läser på förlagets sida om handlingen och sakta kommer ett minne tillbaka.  Harlan Coben är en fena på att skapa thriller fyllda med spänningen och en tät intensiv stämning. Saknar dig är absolut allt detta och lite därtill. Saknar dig är en psykologisk thriller som berör ett ämne som verkligen är högaktuellt, nämligen nätdejting. Coben inleder starkt därefter saktar handlingen in något för att sedan avslutas med full explosion!

Läsvärd bok fylld med spänning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar