tisdag 26 juli 2016

Oväntad paus mitt i sommarvärmen

Jaha och då blev det plötsligt tyst här igen... Inte riktigt menat denna gången men kanske ändå lite grann planerat på något sätt. Jag har tagit semester för även om man är sjukskriven kan man behöva en tids total vila, en tid då man inte måste försöka bli frisk eller arbeta fram strategier och planer inför hösten. Hösten är någorlunda planerad men några sista bitar behövs för att allt ska bli så bra som möjligt. Jag har gjort det jag kunnat och nu när sambon också har semester så blev det extra ledigt även för mig. Sedan är det varma och vackra vädret inte vidare bra för mig, min värk bli alltid så mycket värre när temperaturen stiger över 25 grader. Vårt lilla radhus har också väldigt dålig ventilation så det är som att bo i en bastu och så fort man kommer ut så är det en ännu varmare bastu!

Bloggen har fått stå och samla damm för även om jag hade orkat och velat skriva så har vi även haft en del problem med uppkopplingen.  Och nu är det egentligen alldeles för varmt för att orka skriva men har så många bra böcker jag så gärna vill skriva om så det blir en rad inlägg här nu. Det gäller att utnyttja de bra dagarna på ett så klokt sätt som möjligt.

Jag ligger hopplöst efter med böckerna, lista på utlästa böcker som ännu inte blivit skrivna om är så lång. Men jag gör som så att jag gör några tema inlägg där jag skriver om 2-3 böcker utifrån ett bestämt tema! Recensions exemplar får naturligtvis ett eget inlägg, det är det minsta jag kan göra som tack för läsningen känner jag. Hur brukar ni göra när de utlästa böckerna bli liggande på hög? Har ni något speciellt knep för att hinna med att skriva i samma takt som ni läser?

Det har ramlat in många fina böcker under sista tiden även om jag inte aktivt bett om dom. Här nedan visar jag bilder på varje bok. Bilderna är lånade ifrån förlagens hemsidor, detta för att min mobil inte riktigt fungerar som den ska just nu och jag har ingen annan kamera att använda. Men tack till alla författare som hört av sig, speciellt tack till Karl Almén Burman för hans vänliga och omtänksamma mail förfrågan.


1 kommentar:

  1. Vi är nog många som pausat pga olika orsaker och det är ju såklart ok. Jag har under ett par månader sagt nej tack till alla recförfrågningar och heller inte bett om recex. De som kommit ändå har jag faktiskt bara lagt åt sidan och låtit dem vara. Min paus var välbehövlig och då får böckerna vänta. Lästa kommer de ju bli, men jag känner ingen stress som jag skulle ha gjort om det var böcker jag bett om eller tackat ja till. Och välkommen tillbaka. :-)

    SvaraRadera