onsdag 7 september 2016

Trolldomsakademien: Spökslottet av Peter Bergting

Peter Bergting, Trolldomsakademien: Spökslottet
Rec-ex ifrån Semic förlag, Tusen tack!

Handling:
Det är sommarlov på Trolldomsakademien, men de tre vännerna Miranda, Orville och Emmi kan inte åka hem. De är inlåsta i skolan! Och den är sig inte lik. Hela huset har förändrats och blivit en mörk och farlig labyrint. Det verkar som om det spökar! Hur ska de komma ut? Det sägs att huset där Trolldomsakademien håller till har en egen själ. Tänk om de aldrig blir utsläppta … Tillsammans med sin lärare Malda och bargesten Briar får de kämpa för att lösa spökslottets gåta.

Vad jag tyckte:
Spökslottet är den tredje delen i serien Trolldomsakademien så det kan eventuellt förekomma spoiler i mitt inlägg. Jag uppskattar verkligen hur författaren låter oss återvända till Morwhayle men en helt ny historia. Dock så återser vi kära bekantskaper ifrån Peter Bergtings tidigare serie även i dessa delar.

Spökslottet är en berättelse som flödar av lekfullhet och fantasi med ett hus som innehar en stor roll i det som kommer hända. För det är ett spännande äventyr Bergting bjuder på. De tre vännerna utvecklas ännu mer i denna tredje delen och det är väldigt trevligt att få vara med om deras äventyr. Även om det ibland är svårt att få riktigt grepp om själva magisystemet och ibland blir det lite väl långsamt. Men det är en lättläst fantasyhistoria som blandas med Bergtings vackra små illustrationer. En mycket charmig  och trevlig läsupplevelse och jag ser framemot nästa del i serien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar