torsdag 28 november 2013

Nyheter i bokvärlden.

Massolit förlag som nu har köpt upp Forma Books. I Forma
Books ingår varumärken som B. Wahlströms Bokförlag, Damm Förlag, Bokklubben
Livsenergi, ICA Bokförlag samt Ponto Pocket. Forma Books äger även 50 procent i
jultidningsförlaget Brafö AB. Intressant att ett mindre förlag som Massolit köper upp ett större och inte tvärtom som det brukar vara.

En mindre kul nyhet är att X Publishing ska antingen försvinna eller förändras på något sätt. X Publishing har varit ett förlag som jag verkligen gillat, ett mindre förlag som vågat satsa på på sk crossover böcker, böcker som passar både för unga vuxna och för gamla vuxna och alla däremellan. Via X Publishing har jag upptäckt författare som Kelly Link, David Levithan, Melina Marchetta och nu senast den fantastiska Låt vargarna komma in av Carol Rifka Brunt. Så här skriver de själva på förlagets sida:

"Vi bakom X Publishing har kommit till en punkt där vi behöver tänka på hälsa och privatliv. Ett förlag av vårt slag kräver idag energi och full uppmärksamhet alla dagar på året, vilket kan bli en svårlöst ekvation när man även har annat än företaget att ta itu med. Vi har under hösten ställts inför nya utmaningar och två möjligheter: Att göra en anpassning av utgivningen och bli något annat än vad vi vill vara, eller att lägga ner. Så sett finns för oss bara ett val.
 I skrivande stund pågår förhandlingar med intressenter om en möjlig överlåtelse av vår utgivning, eller andra för oss intressanta lösningar. Vi håller dörrarna öppna, detta med våra författarskap och titlar för ögonen. Vi har gott hopp om att hitta den bästa av möjliga lösningar"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar