torsdag 3 augusti 2017

Veckans topplista v.31: Crimetime


Jag har precis som Johannas deckarhörna tidigare följt Top Ten tuesday men nu är det väldigt längesedan jag fyllde i  någon lista. Som Johanna säger så har ämnen och listorna blivit allt märkligare och knepigare. Detta har lett till att Johannas deckarhörna skapat en egen topplista, en för varje vecka! Flera spännande ämnen utlovas! Så för att få igång bloggen ordentligt så tar jag och svarar på den första topplistan som lämpligt nog handlar om deckare! Inspirerat av helgens Crimetime-festival som går av stapeln nu i dagarna.

Veckans lista handlar om:  topp fem "nya" deckarförfattare som jag precis upptäckt och gärna vill läsa mer av.

 • Camilla Läckberg. I samband med att jag läste Häxan så upptäckte jag, typ hundra år efter alla andra, hur bra hon faktiskt är!
 • Pontus Ljunghill har kommit ut med två böcker, En osynlig samt Lykttändaren. Jag har läst båda men hoppas innerligt att han skriver fler i samma stil.
 • Jane Harper imponerade stort på mig med sin thriller Hetta och jag hoppas innerligt att även hennes kommande böcker översätts till svenska.
 • Maria Lang har jag också helt nyligen upptäckt! Första boken Mördaren ljuger inte ensam bjöd på mycket härlig läsning och jag kommer definitivt läsa mer av henne så fort jag kan
 • Ann Rosman är också en helt ny bekantskap. Men hennes första bok Fyrmästarens dotter lockar mig verkligen till att läsa fler av henne.

15 kommentarer:

 1. Pontus Ljunghill har jag inte läst än, lite nyfiken på honom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är väldigt duktig och det är väldigt trevliga pusseldeckare.

   Radera
 2. Ska också läsa mer av Pontus Ljunghill! :)

  SvaraRadera
 3. Ann Rosman blir bara bättre och bättre för varje bok :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att höra! Väntar just nu på del två, står i kö på biblioteket!

   Radera
 4. Pontus Ljunghill och Maria Lang är jag nyfiken på att läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är båda väldigt bra författare, härliga och spännande pusseldeckare!

   Radera
 5. Har både läst Camilla Läckberg och Ann Rosman, men liksom tappat bort dem på vägen. Får ta tag i det problemet, de skriver ju faktiskt bra! Jag gillar hur de väver ihop gamla historier med nutiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! Det var därför jag blev så förtjust i både de jag läst av de, mixen av de gamla och nutiden.

   Radera
 6. Jag har hört att Läckberg har ganska råa/hemska böcker, med det var från en mesig person till en annan, den där Häxan, är den alltför hemsk? Funderar på att äntligen prova Läckberg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst Häxan och hennes första Isprinsessan och jag har inte upplevt dom så råa/hemska. Visst är det deckare med lite otäcka inslag men inte jättemycket tycker jag. Ta och prova du! Tror nog det ska gå bra =)

   Radera
 7. Hetta ör jag nyfiken på och Pontus Ljunghill har jag också tänkt läsa eller lyssna på framöver. Maria Langs har jag läst alla av..... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pontus Ljunghill kan jag varmt rekommendera! =)

   Radera
 8. Ljunghill och Harper har jag tänkt läsa. Rosman känner jag inte mycket till. Maria Lang har jag repeterat ett par stycken

  SvaraRadera