tisdag 3 juni 2014

Top Ten Tuesday: Topp tio böcker i min strandväska i sommar

Dagens tematisdag kretsar kring strandläsning, ämnet i sig lyder så här: Top Ten Books That Should Be In Your Beach Bag or Ten Books That Will Be In My Beach Bag This Summer

Jag får tolka frågan bildligt talat då jag inte bokstavligen kommer befinna mig på någon strand alls i sommar, jag är ingen strandmänniska och jag föredrar min egen trädgård om jag ska sitta ute och läsa. Utflykter lär det dock bli i sommar som vanligt men då är det utflykter som innebär en massa aktiviteter och då passar inte läsning in riktigt. Men under min korta semester i år, 2 veckor lång, och resten av sommaren så har jag ett antal böcker som jag skulle vilja läsa så jag tipsar om dom i dagens tematisdag.

* Hillary Mantel, För in de döda
* Kim Thuy, Man
* Brandon Sanderson, Mistborn
* Sarah Dessen, Allt och lite till
* Neil Gaiman, Oceanen vid vägens slut
* Carin Gerhardsen, Tjockare än vatten
* Stephen King, 11/22/63
* Per Anders Fogelström, Krigens barn och Vävarnas barn
* Julie Otsuka, När kejsaren var gudomlig
* Majgull Axelsson, Jag heter inte Miriam 

Detta är inte en lista som är huggen i sten utan den kan variera under sommaren som går, kanske jag lägger till någon hyllvärmare med, kanske kommer det med något annat nyutgivet, kanske försvinner någon från denna listan och ersätts med någon annan. Jag ska helt enkelt läsa i sommar, precis som alltid annars!  

10 kommentarer:

 1. Ah, Stephen King... ja, den passar på sommaren :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. King är mycket lämplig att läsa på sommaren, förra året läste jag Pestens tid!

   Radera
 2. Mina boklistor brukar ha en tendens att förändra sig också. Är sugen på Jag heter inte Miriam. Mantel rekommenderas varmt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tokgillade Mantels första bok Wolf Hall så den är rätt given inför sommaren =). Boklistor har alltid en tendens att förändra sig tycker jag =)

   Radera
 3. Mantel och Gerhardsen blir det nog för min del också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att Gerhardsen är sig själv igen i denna nya boken, jag tyckte att hennes förra inte var så bra som hon varit tidigare.

   Radera
 4. Oceanen vid vägens slut läste jag ut igår; mycket bra bok :) Annars fanns det mycket här som jag också vill läsa - Mãn; När kejsaren var gudomlig; Jag heter inte Miriam...

  SvaraRadera
  Svar
  1. =) Alla dessa boktips man får är livsfarliga för ens boklistor!

   Radera
 5. King och Gaiman vill jag också läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. =) King är ju ganska säkert att han är bra. Gaiman har jag bara läst en av men den gillade jag verkligen, det var Neverwhere.

   Radera