onsdag 9 september 2015

En liten hattaffär på hörnet av Marita Conlon McKenna

Marita Conlon McKenna, En liten hattaffär på hörnet.

Handling:
När Ellie Matthews mamma dör står hon plötsligt som ensam ansvarig för hennes gamla hattaffär i hjärtat av Dublin. Men förändringens vindar blåser över Irland och hattbranschen är onekligen ett osäkert kort - vem köper egentligen en hatt i dag? Dessutom vill ett företagskonglomerat riva alla butikerna på gatan för att bygga en stor galleria, och Ellie måste bestämma sig: Ska hon följa i sin mors fotspår eller ska hon acceptera det generösa erbjudandet och sälja? 

Brätten och band, fjädrar och flor blir snart viktiga ingredienser i hennes nya tillvaro och kundregistret växer snabbt. Mängder av kvinnor visar sig vara på jakt efter den perfekta hatten för bröllop, modevisningar och fester. På kuppen får Ellie ta del av, och blir ibland direkt delaktig i, kundernas stora ögonblick och de otroliga historier som förde dem dit. 

Samtidigt fortsätter turbulensen i hennes eget liv när hon möter den spännande rockmanagern Rory Dunne. Kärleken slår till och hon är lyckligare än hon någonsin varit. Men inte ens den mest magiska hatt kan skydda ett vidöppet hjärta.

(text ifrån förlagets hemsida)

Vad jag tyckte:

Jag läste boken vid helt fel tidpunkt då jag var utmattad och väldigt låg. Det perfekta och det vackra som är så centralt i boken blev bara ett störningsmoment för mig. Och att alla var så perfekta och lycklig gjorde mig bara ledsen.  Det är ingen dålig bok, det är trivsamt och trevligt att läsa om Ellie och hennes hattaffär. Jag gillar speciellt hur de olika kvinnorna som kommer för att köpa en hatt får dela med sig av sin historia, framför allt är det unge Tommys berättelse som berör mig mest. En ung kille vill köpa en speciell hatt till sin farmor på hennes födelsedag, en minneshatt över hennes liv. 

En trevlig bok som är underhållande och mysig. Kanske någon annan kan få större behållning av den än vad jag fick. Men som sagt det är nog inte boken det är fel på utan bara jag som läste den vid fel tidpunkt. Charmig och söt feel-good historia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar