tisdag 3 maj 2011

April månad

En helt ok månad, mycket tid hemma men också en del som gjort att jag inte hunnit läsa såsom tex fint besök av familj och sen så sjukdom med, då hjärnan inte riktigt orkat hänga med. Blev en hel del av deckartypen och då den lite mer hårdkokta. Bröt ut ur min bekvämlighetszon och läste en ungdomsbok. Ja, jag är nöjd med denna månaden faktiskt. Men nästa månad måste blir lite mindre av deckare tror jag. *ler*

Reginald Hill, Hämden ***** En av Hills fristående romaner och detta är en av dom bättre. Mycket välskriven och intressant. Se rec nedan.

Tana French, Till skogs **** Utspelar sig på Irland. Om Rob Ryan, polis och hans partner Cassie Maddox och Sam ONeil. Ett barn hittas, en flicka precis på den plats där Rob hittades som barn. Och där hans båda vänner försvann spårlöst. Otroligt välskriven och French är nu en ny favorit här hemma.

Anchee Min, Orkide, den sista kejsarinnan *** Orkide är som titeln säger Kinas sista kejsarinna, vi får följa med på hennes väg mot just detta mål. Året i mitten av 1800-talet. Miljöerna är mestadels Den förbjudna staden. Faktarikt och välskrivet.

Tana French, Okänt offer ***** Denna bok handlar om Cassie Maddox. En ung kvinna hittas mördad, en kvinna som ser precis ut som Cassie och som använts sig av Cassies alias från den tiden hon jobbade som undercover-agent. Men vem är hon egentligen? Oerhört spännande, nervkittlande och väldigt bra.

Yasmin Cowther, Saffransköket **** Handlar om Sara och hennes mor Maryam, om hemligheter, svek och om kärlek. Vackert skrivet, detaljrikt och fint.

Michael Conelly, Poeten **** McEvoy är kriminalreporter och hans bror Sean är mordutredaren som dör. Självmord tror dom flesta men in McEvoy. Någon lämnar stycken ifrån Edgar Allan Poes dikter som meddelande på Seans dödsplats. Snart hittas fler. Nu börjar en vansinnig jakt tvärs över hela USA. Som ett välskrivet och actionfyllt avsnitt av Criminalminds!

Michael Conelly, Fällan *** Denna gång är det Harry Bosch som leder jakten på ännu en mördare! Poeten är nämligen tillbaka. Rachel ifrån förra boken är tillbaka med och återigen en actionfylld och intensiv jakt. Inte lika välskriven som förra boken Poeten men bra underhållning för stunden.

Tawni O`Dell, Ivans återkomst **** Handlar om ett litet gruvsamhälle, om relationer, om föräldrar, om förluster och om att hitta hem. Ivan var en firad fotbollstjärna ifrån Coal Run, nu är han tillbaka igen efter många år. Han jobbar nu som vicesheriff. Mörkt, intensivt, starka känslor och mycket välskrivet.

Gayle Forman, Om jag stannar kvar ***** Om Mia som är med om en bilolycka, vi får följa henne under ett dygn (se rec nedan). Vackert, sorgligt och tårfylld läsning. En bok som glimrar och stannar kvar i hjärtat.

Jules Verne, Jorden runt på 80 dagar *** En ungdomsklassiker ifrån den andra boken, Äventyrsboxen (Jag fick den med av Underbar när jag fyllde år! Glömt att nämna det, förlåt underbar). Om Phileas Fogg som antar ett vad att ta sig jorden runt på 80 dagar. Trevlig läsning, en aningen tråkig. Kanske är lite för vuxen?

Michael Conelly, Blodspår *** Fd FBIagenten Terry McCaleb har fått ett nytt hjärta. Nu söker donatorns syster upp honom efter hon är övertygad om att systern blev mördad. Terry kan inte låta bli att ta sig an fallet, sen puttrar det på. Inte för mycket action, lite lagom ledtrådar och ett hyfsat bra slut. Helt ok.

Richard Montanari, En sista bön ****  Som ett riktigt ruggit, actionfyllt och hemskt criminal minds avsnitt! Rec kommer senare så jag konstaterar mest att detta är bra. En författare jag ska fortsätta läsa och se om del två är lika bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar