fredag 1 september 2017

En sax i hjärtat av Marie Bengts

Marie Bengts, En sax i hjärtat 

Handling:
Året är 1957. Sömmerskan Hannah Lönn har rest till Eneby i Småland för att ta hand om sin faster Lilly som stukat foten, men sommaridyllen skakas snart av ett mord. En av medlemmarna i byns syjunta hittas mördad med en sax i bröstet. En charmig pusseldeckare där den självständiga och färgstarka Hannah Lönn tillsammans med polisen jagar efter mördaren bland den lilla ortens hemmafruar, gårdsägare och konditoribiträde

Vad jag tyckte:
En sax i hjärtat är en charmig pusseldeckare som utspelar sig på 50-talet i Småland. Kvicktänkt och underhållande på ett mycket trevligt sätt. Med tidstypiska detaljer i både språket, miljöerna, kläderna och även maten skapar en mycket trovärdig kuliss till denna klassiska pusseldeckare. I den lilla byn finns rätt många färgstarka karaktärer som är spännande att få lära känna. Som den lilla byn på landet så känns det även igen, den stora världen som ryms i på en enda plats och inom ett rätt avgränsat område. Hannah Lönn kommer infarande i den lilla byn som en virvelvind och ställer till med en hel del tokigheter. Här anas också att boken är skriven med en varm glimt i ögat utan att för den skull göra narr av eller tramsa till den klassiska pusseldeckaren.

Som sig bör är tempot långsamt där vi noggrant följer varje ledtråd, för många samtal över kaffe och vaniljhjärtan, sakta nystas det hela upp och författaren väver ihop det hela på ett riktigt snyggt sätt.Betyg: 4/5
Boken kommer från: Biblioteket
Andra som skrivit om boken: Just nu, Just här, Johannas deckarhörna, Mysterierna

2 kommentarer:

  1. Det skall bli spännande att se hur Marie Bengts lyckas med uppföljaren, den som skall utspela sig i Stockholm. Jag gillade verkligen charmen i den här boken och den gammaldags, litet lugnare stilen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh det låter spännande! Visste inte att nästa bok skulle utspela sig i Stockholm. Precis som du säger hoppas jag med att den där lantliga gammaldags stilen inte försvinner helt då.

      Radera