torsdag 14 september 2017

Murderbag av Tony Parson

Tony Parson, Murderbag   
Översättare:Gabriel Setterborg

Handling:
Kriminalpolisen Max Wolfe är alla mördares mardröm en impulsiv, egensinnig och envis yrkesman. När två män brutalt mördas i Londons West End misstänker polisen att det är en seriemördare som härjar, och Wolfe sätts på fallet. Det första offret är en rik bankman som under många år bedragit sin hustru, medan det andra offret är en hemlös man. Till en början verkar mordoffren inte ha något gemensamt, men det visar sig att de båda männen tjugosju år tidigare gick på samma skola. Vad kan ha utlöst mördarens besinningslösa vrede, och varför är just de här männen utvalda? 

Mördarens metoder och offer diskuteras flitigt i sociala medier och det är ingen tvekan om att mördaren själv följer varje steg. När någon utger sig för att vara mördaren på internet tar spekulationerna verkligen fart, och Wolfe inser att både han själv och dottern Scout är i skottlinjen


Vad jag tyckte:
Murderbag bjuder på fräsch och välskriven spänning med både intressanta karaktärer, väl genomtänkt intrig, spännande miljöer, trovärdiga dialoger och en hel del oväntade vändningar. Murderbag följer till viss del ramen för en actionfylld deckare men jag upplever att författaren vågar tänka utanför boxen som gör att Murderbag känns som en frisk fläkt i deckarfloden. Även om Murderbag egentligen inte erbjuder något originellt eller annorlunda så blir det en frisk fläkt pga författarens skicklighet i att skriva.  Max Wolfe är en spännande karaktär och jag gillar verkligen skildringen av hans roll som ensamstående pappa riktigt mycket.

Jag vill väldigt gärna läsa mer om Max Wolfe och hoppas att hans senaste bok Slaktaren i Highgate hittar hem till mig!

Betyg: 4-/5
Boken kommer från: Rec-ex från Bokfabriken, Tusen tack!
Andra som skrivit om boken: Johannas deckarhörna, Zellys bokhylla, Maddes bokblogg, Bokmalen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar