onsdag 6 september 2017

Bambi av Mons Kallentoft & Markus Lutteman

Mons Kallentoft & Markus Lutteman, Bambi 

Handling:
Synen som möter poliserna på ön är surrealistisk: överklassungdomar tycks ha utfört hedonistiska riter som slutat i blodbad.  Men när ytterligare ett kollektivt självmord inträffar står polisen fortfarande utan ett spår.

För första gången på länge verkar Zacks liv vara på rätt köl. Men en mardrömslik personlig tragedi drabbar honom och allt ställs på ända.

Samtidigt tror han sig kunna lösa självmordsfallen – om han bara lyckas följa de små rosa pillren med Bambi på.

Vad jag tyckte:
Tredje boken om Zack och det är återigen mycket välskrivet med högt tempo och intensiv spänning.  Den katt och råtta jakt Zack behöver ge sig ut på är extremt skickligt sammansatt samtidigt som Zacks privata liv påverkas av händelser från förra boken. Dessutom kommer Zacks liv ut för en fruktansvärd tragedi som faktiskt gjorde mig minst sagt arg! Men ändå snygg vändning av författarna!

Förutom Zack så får vi också andra perspektiv genom olika andra medlemmar av teamet med poliser. Både Denise och Rudolf är intressanta karaktärer som skapar andra infall och vinklar på det som händer. Just ämnet i denna boken är väl valt eftersom droger och kanske framförallt nätdroger är ett väldigt aktuellt ämne som skördar många offer varje år.

Bambi är en mörk, våldsam och vansinnigt spännande berättelse som verkligen är slukarvänlig. Här kommer vi också ännu närmare Zack och får lära känna mer på djupet. Vilket är väldigt bra men samtidigt leder till också att den där twisten som kommer gör ännu mer ont.  Välskrivet, detaljerat med många kluriga ledtrådar och snygga gestaltningar varvat med underbara miljöer gör Bambi mer än läsbar.

Betyg: 5/5
Boken kommer från: Biblioteket
Andra som skrivit om boken: Johannas deckarhörna, Boklysten, Bokföring enligt Monika och Fantastiska berättelser

1 kommentar:

  1. Den här tyckte jag var den bästa, hittills. Det gick knappt att sluta läsa :)

    SvaraRadera