söndag 1 februari 2015

Vårlängtan- En enkätJag blev taggad av först Johannas deckarhörna och sedan av Vargnatts hylla att göra en enkät om vårlängtan. Tackar så mycket!

 Just nu är väl min längtan efter våren inte så stor då livet fortfarande känns tungt efter JumJums bortgång. Men våren kommer vare sig man vill eller inte och visst längtar jag efter ljuset och solen framförallt.  Nu ska denna enkät främst handla om läsningen och böcker som man längtar lite extra efter.

 1. Vilket vårtecken längtar du mest efter?
Snödroppar är något jag tittar extra mycket efter och sedan är det fågelsången som gör att jag känner att våren äntligen är på gång. Men i år så är livet inte riktigt som det brukar, se ovan.

2. Ett annat säkert vårtecken är när bokrean startar i slutet av februari. Har du någon särskild bok som du hoppas ska finnas till fyndpris på årets rea?
Två böcker finns på önskelistan, sedan återstår det att se om just de finns på bokrean. Det är Fredrik Backmans Britt-Marie var här och Hjorth & Rosenfeldts Den stumma flickan. I övrigt tittar jag gärna efter faktaböcker av olika slag, gärna fina sk "coffe-table" böcker som ofta passar fint att högläsa ur. Sedan gillar jag att bara bläddra runt både på nätet och i affärer för att se om man hittar några guldkorn.

3. Våren bjuder också på många nya böcker. Är det någon/några som du längtar extra mycket efter?
Ann Cleeves Dött vatten står väldigt högt på önskelistan just nu! Sedan är jag väldigt nyfiken på Brandon Sanderssons serie Mistborn som ska komma på svenska i vår.  Sedan väntar jag otåligt på ett rec-ex, Den tredje Principen av Anna Jakobson Lund, boken i sig ska komma ut i mars och jag är extra nyfiken då det är en svensk dystopi.  Ann Lihammers nya Än skyddar natten finns också med på önskelistan.  Sedan så vet jag att Melina Marchetta ska komma ut med en ny bok, en fantasy vid namn Ett folk utan land. Fred Vargas kommer med en ny bok i vår med, Cirkeltecknaren och det ser jag verkligen framemot. Även Leigh Bardugos bok I ljusets makt står på min vill läsa lista. Så även Livets outgrundliga mysterium av Benjamin Alire Sáenz.

4. Finns det någon författare du önskar (men inte vet om det är aktuellt) ska komma med en ny bok/ uppföljare i vår eller senare under året?
Kate Morton hade gärna fått komma ut med en ny bok under våren eller senare under året. Även Åsa Larsson hade jag gärna sett komma med en ny bok. Så även Peter May.

5. Många tycker det är roligt att uppdatera garderoben när våren kommer med t ex en ny jacka eller nya skor. Är du på jakt efter något särskilt vårplagg?
En ny vårjacka och kanske även nya vårskor hade inte varit fel.

6. Finns det någon särskild debutant du ser fram extra mycket emot att läsa i vår, eller alternativt någon författare som för första gången översatts till svenska?
Cecilia Ekbäck, I vargavinterns land är jag riktigt nyfiken på. Även Paula Hawkins Kvinna på tåget är jag intresserad av.  Även Korpringar: Odins barn av Siri Petersen är jag riktigt nyfiken på, norsk fantasy låter ju verkligen som något nytt och annorlunda!

7. Det kommer också många nya pocketböcker i vår. Är det några särskilda titlar du har väntat på ska komma i pocket?
Nattfilm av Marisha Pessle är en bok som många fler borde läsa!

8. Sist men inte minst, det är ju inte vår än och även vintern har ju sina positiva sidor. Berätta vad du tycker är bäst med vintern!
Visst kan vintern vara en fin tid, när solen lyser och det är så där krispigt i luften, att då åka ut i skogen med en picknick-korg är helt oslagbart. Då mår jag bra i själen och får lugn i kroppen. Sedan är det fint att krypa ner i soffan med kaffe och en filt, kanske i sällskap med en spinnande katt och läsa en god bok allt medan mörkret och kylan slår rot utanför huset.


Jag skickar enkäten vidare och taggar Ms Hisingen, I Elinas bokhylla, Bokhuset  och Talk nerdy to me


Är det andra som vill vara så varsågoda!

10 kommentarer:

 1. Roligt att du ville göra den och kul att läsa svaren! Förhoppningsvis blir det en fin vår även utan din saknade vän, även om det känns tungt.

  SvaraRadera
 2. Åsa Larsson håller jag med om, hon hade gärna fått komma med en ny bok :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Jag vill läsa mer om Rebecka ju!

   Radera
 3. Tack för taggen :) Tror mina svar kommer bli mycket tristare än dina, har ingen jättekoll på vad som utges när...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! Tror nog att du får till riktigt bra svar =)

   Radera
 4. Den tredje principen låter spännande! Älskar dystopier och en svensk sådan är extra intressant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst verkar det riktigt lockande!

   Radera
 5. Vi längtar till stor del efter samma saker. Tack för taggen, här är mitt svar http://bokhuset.ax/2015/02/03/varlangtan-en-enkat/

  SvaraRadera