torsdag 8 oktober 2015

I dödens stad- Mazerunner av James Dasher

James Dashner, Mazerunner- I dödens stad
Rec-ex ifrån Semic förlag, Tusen tack!

Handling:
De har tagit ifrån Thomas allt: hans vanliga liv, hans minnen och nu hans enda vänner. Världen är full av kaos och han har skaffat sig övermäktiga motståndare. Men Thomas fiender vet inte att han har fler minnen av sitt tidigare liv än de tror. Han minns tillräckligt mycket för att veta att man har ljugit för honom. Tillräckligt mycket för att göra uppror.
Thomas överlevde labyrinten. Han överlevde vansinnets öken. Han är redo att ge vad som helst för att rädda sina vänner. Men sanningen kan vara det som slutligen krossar honom.


Vad jag tyckte:
Sista delen i triologin Mazerunner, spoilers kan förekomma nedan!


Här får nu en hel del svar på vad som egentligen pågår och sker, slutet på förra boken var ju rätt dramatiskt och det lär bli ännu mer dramatiskt i denna bok. Precis som i de andra är även denna actionspäckad till max och det är full fart tvärs igenom hela boken. Det är snyggt skrivet och riktigt underhållande, ända fram till slutet då kanske......( Ni som läst, jag tänker på det där stället efter portalen...Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det faktiskt, kan inte bestämma mig för om det var ett bra slut eller ett dåligt slut. Det kom ju också en lustig efterord som jag tyckte var rätt onödig). Mazerunner är en snygg serie, kanske inte min favorit men tillräckligt bra att för att jag känner mig helt nöjd med läsningen. Kort sammanfattat skulle man kunna säga att Mazerunner är en serie med ett någorlunda annorlunda tema, det är smart, roligt och underhållande läsning!


( Ännu en spoilervarning: Jag ska försöka linda in det hela men ni som läst kommer nog förstå. Scenen med Newt i den sista delen......Den var rätt tuff att läsa faktiskt. Jag var faktiskt ett fan av Newt, en härligt skruvad kille!)

4 kommentarer:

 1. Gillade också Newt. Tyckte överlag serien var helt ok, men tyckte nog författaren gjorde det lite väl enkelt för sig i sista boken med vad Wicked var och inte var. Han skruvade upp förväntningarna till max och så tyckte jag inte riktigt vi fick det. Men helt ok och läsvärd serie. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Så kände jag också, slutet blev verkligen inte som jag tänkt mig. Men en helt igenom ok serie.

   Radera
 2. Jag har gillat hela serien och jag tyckte att det var ett riktigt bra avslut i den här boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är slutet bra men kanske inte så som jag tänkt mig! =) Men visst är serien bra.

   Radera