måndag 8 augusti 2011

Juli

Lite sent kommer här då julis lista  över utlästa böcker. En något kortare lista än vanligt då julimånad innebar väldigt mycket annat såsom utflykter, besök hos käraste familjen, besök av fina pappa, resor, fotvandringar, slöande och  annat semesteraktigt. Så läsningen hanns inte riktigt med *ler*. Som vanligt så skriver jag bara kort här, ev längre rec kommer och vill ni ha en rec över en specifik bok så hojta till *ler*.

*Amanda Hellberg, Styggelsen **** En obehaglig liten roman, om Maja Grå som är synsk och om Singa. Singa som visar sig för Maja och berättar om det ohyggliga hon var med om under fyrtiotalet. Tragiskt och magstarkt.
*Unni Lindell, Orkestergraven *** Cato Isaksen får ett svårt fall att lösa, en ung kvinna dödas utan att någon förstår varför. En välskriven deckare
*Mark Haddon, Den besynnerliga händelsen om hunden om natten **** Här får vi följa Christopher, en ung autistisk kille som bli vittne till att grannens hund dödas. Han vill veta varför och börjar söka efter svar. Varm och fin bok.
*Jonathan Hayers, Heligt blod ****En utbränd rättsläkare blir indragen i ett otroligt svårt och makabert mord. Ett mord med religösa förtecken. Välskriven och bra.
*Ulla Trenter o Kerstin Matz, Heliga mord (f) **** En faktabok om hur religionen används i deckare och kriminalromaner. Intressant och jag fick många fina lästips
*Arnaldur Indridason, Mörka strömmar *** I denna bok är det Elinborg som leder utredning av ett märkligt mord. Där en doft visar sig vara en värdefull ledtråd.
*Sarah Dessen, Mycket mer än så **** Om Auden som är den perfekta flickan. Hon är alltid duktig och skötsam. Hon sover dock inte längre om natten, pga hennes föräldrar skilsmässa. En sommar så åker hon till sin pappa och hans nya fru och deras nya bebis. En sommar då allt förändras. En sommar då hon träffa Elias. YA-bok. Varm och fin.
Rachel Cohn, Du vet var jag finns **** Två kusiner växer upp tillsammans, som systrar fast i en annorlunda familj. En dag finns den ena kusinen inte längre. Och den kvarlämnade kusinen måste lära sig leva igen. Väldigt vacker och tankeväckande
Mats Strandberg/ Sara Bergmark Elfgren , Cirkeln **** En svensk YA bok. Om en grupp unga personer i en liten döende bruksort i Bergslagen. En grupp som upptäcker att ondskan kommit till Engelsfors. Mycket härlig läsning.
*Kathryn Stockett, Niceville **** Skeeter, en ung vit sociteskvinna, vill skapa sig ett eget liv. Hon vill bli författare. Det är 60-talet, platsen är Jackson i Mississippi. Hon vill intervjua och berätta om hur det är att vara svart och hembiträde. Tillsammans med Aibileen och Minny, hembiträden, börjar dom bygga upp något starkt och något väldigt farligt. Mycket intressant bok.
*Stephan Faulkner, En människas spår **** Slutet på 1800-talet, två unga läkare som drivs av en brinnande passion för att lösa gåtan med det mänskliga psyket. En massiv och kompakt bok, en bok som tog tid att läsa men som var otroligt fascinerande.
*Val McDermid, En sjöjungfrus sång *** Första boken om Tony Hill och Carol Jordan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar