tisdag 20 september 2016

TBR-tag

Jag hittade en liten enkät på bloggen Bokföring enligt Monika som i sin tur verkar ha hittat den hos Vargnatts hylla. Och lite fräckt sådär så snor jag den då det var väldigt längesedan jag fyllde i en enkät! =)


1. Vilken bok har du inte kunnat avsluta?
Ingen som jag kan komma på så här på rak arm. Jag försöker alltid läsa ut böcker men det händer någon enstaka gång att jag inte är så förtjust i boken. Då lägger jag bort den och sedan glömmer jag den... 

2. Vilken bok har du inte läst än för att du inte har haft tid? 
Tja, de ca 150 olästa böckerna som bebor min bokhylla just nu.... Men möjligen så är jag just nu väldigt sugen på Michelle Pavers senaste bok, Expedition Kanchenjunga.

3. Vilken bok har du inte läst än för att det är fortsättningen på en serie? 
Leon av Markus Lutteman och Mons Kallentoft, jag har inte läst första boken i serien än så det får jag väl ordna till på nästa bibliotektsbesök =)

4. Vilken bok har du inte läst än eftersom den är helt ny?

Se fråga 2... Men den allra senaste som helt oväntat dök upp i brevlådan igår är Vi två av Andy Jones

5. Vilken bok har du inte läst än eftersom du har läst en bok av samma författare och den tyckte du inte om?
Buzz av Anders De La Motte,  jag har lite tudelade känslor kring bok ett så vi får se om jag fortsätter läsa serien eller inte.

6. Vilken bok har du inte läst än för att du inte riktigt känner för det? 
Tja, hälften av de där olästa blir ständigt bortvalda för att humöret inte är rätt just nu....

7. Vilken bok har du inte läst än eftersom den är gigantisk? 
Tegelstenar tillhör mina favoriter så ingen bok väljs bort pga sidoantal.

8. Vilken bok har du inte läst än för att omslaget lockade och sedan visade det sig att den inte hade så bra recensioner? 
Ingen, omslaget kan visst vara en faktor i val av bok men ofta går jag på baksidetexten innan jag väljer ut en bok att läsa. Eller om någon har tipsat om boken, mamma kommer ofta med en del bra tips =)

9. Vilken bok avskräcker dig mest från din olästa hög? 
Ingen vad jag vet, är i dagsläget lite osäker på vad som döljs i de där olästa högarna faktiskt.... Sorterade dom för en tid sedan och rensade bort en del böcker. Men det var som sagt en tid sedan och kanske göms det någon bok där som jag faktiskt inte vill läsa. Men inte blir jag avskräckt av någon bok, jag läser om jag vill det, annars får den gå vidare till second-hand eller liknande.

2 kommentarer:

  1. Håller med om Buzz, jag tyckte faktiskt om Geim men inte riktigt nog mycket för att fortsätta tror jag. Hade de andra böckerna men gav bort dem till slut för de blev aldrig lästa.

    SvaraRadera
  2. Expedition Kanchenjunga är jag väldigt nyfiken på. Anders de la Mottes serie är ju lite speciell, men jag gillade den :)

    SvaraRadera