onsdag 16 januari 2013

Ni älskar dem inte, Belinda Bauer

Kan förekomma spoilers!Nioårige Pete väntar i bilen på mamma och pappa. När de kommer tillbaka är han borta. På ratten sitter en lapp: »Ni älskar honom inte.« Under högsommaren faller en mörk skugga över Exmoor. Barn blir bortrövade från bilar. Varje försvinnande markeras bara med ett kort meddelande en brutal anklagelse. Inga förklaringar, ingen begärd lösensumma... inget hopp.


Polisen Jonas Holly står inför en farlig resa in i kidnapparens förvridna psyke, om han alls ska ha en chans att sätta fast honom. Men Holly är ännu skakad av en personlig tragedi är han över huvud taget rätt man för uppgiften?
Åtminstone en person i Exmoor anser att Jonas Holly, när det gäller byns beskydd, är den siste att lita på...


Återigen är vi tillbaka i Shipcott, den lila staden i Exmoor. Och kom ihåg att du bör läsa denna serie i rätt ordning för du förlorar väldigt mycket på att läsa dem i oordning, så läs först Mörk Jord, sen Skuggsida och sen denna här boken. För dessa tre böcker hänger ihop, de bildar en helhet endast då man läst alla tre delar. 

Jag är väldigt förtjust i Bauers böcker, de har ett djup och en komplex historia som griper tag i en. Man blir väldigt berör av de personer som befolkar det fiktiva lilla samhället. Bauers historier är dock väldigt obehagliga och tvingar en att läsa allt snabbare för att nå fram till slutet, för att använda en sliten klyscha så är det en bladvändare-bok. Sedan är jag extra glad att Steven Lamb ifrån första boken är tillbaka, nu lite äldre, lite mognare men han är ändå tillbaka. Jonas Holly blir rätt snabbt dock en karaktär som jag blir djupt frustrerad över då han faktiskt beter sig väldigt illa. Men jag återvänder gärna till Shipcott och speciellt då till Steven Lamb men jag blir heller inte besviken på om Belinda Bauer väljer att lämna Shipcott och börja härja runt någon annanstans. För Belinda Bauer kan verkligen skriva smarta, underhållande, sjukt spännande böcker med skärpa och driv i.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar