lördag 1 februari 2014

Änglavakter

Kristina Ohlsson, Änglavakter 

 En ung kvinna hittas styckad och begravd i ett skogsparti, det visar sig att det är Rebecca Trolle. En ung student som försvann för två år sedan. Snart visar det sig att platsen där hon begravts rymmer fler hemligheter än vad de först trodde. Graven visar sig att innehålla fler offer än bara Rebbecca. I utredningen dyker även en känd barnboksförfattarinnas namn upp flera gånger, dock så har denna kvinna inte yttrat ett enda ord sedan hon anhölls för trettio år sedan för mordet på sin make.En mystisk filmklubb dyker även upp, bisarra böcker och en märklig film visar sig ha betydelse även det.

 Återigen får vi träffa den lilla polistrio bestående av Alex Recht, som i denna bok är en aningen tilltufsad efter förra bokens tragedi och som kämpar för att hålla huvudet ovanför vattenytan, sen har vi Peder Rydh, som efter sina svårigheter nu kommit på fötter men som i denna bok kommer råka ut för något riktigt hemskt och sedan har vi Fredrika Bergman , som även hon får problem i denna bok då hennes pojkvän Spencer dyker upp i den utredning de sysslar med. Insprängt i historien har vi polisförhör med de tre i teamet, vi förstår via dessa att något gick fruktansvärt fel med denna utredningen. Dessa förhör leder på ett sätt historien framåt samtidigt som det bidrar till en mörk känsla av att något kommer gå riktigt illa. Det går verkligen riktigt illa och slutet är riktigt starkt.

Så ännu en gång serveras vi en tätt och komplicerad historia med många ledtrådar och vändningar. I samverkan med de många svårigheter teamet har rent privat blir detta en mörk och otroligt spännande historia som håller mig på tå hela vägen igenom. Jag är väldigt förtjust i Kristina Ohlsson sätt att skriva, det är medryckande och lättläst samtidigt som man får hänga med ordentligt för att inte gå vilse i alla ledtrådar och hänvisningar. Som tur är har Kristina Ohlsson ytterligare en talang och det är att knyta ihop hela historien på ett mycket snyggt sätt.  Välskrivet och trovärdigt, nu längtar jag efter nästa del!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar