onsdag 1 oktober 2014

September

 Så har ännu månad gått och nu landar vi i oktober, sommaren har kommit och gått, hösten har landat här med mörka kvällar, krispighet i luften och röda löv som faller.  September bjöd på många fina lässtunder men var också en intensiv månad med mycket studier och en del jobb. Så jag ligger efter en hel del med själva skrivandet om alla lästa böcker, men tänkte ta en dag i nu i helgen och beta av en rejäl hög. September bjöd även på rejäl hög med rec-ex vilket alltid är väldigt trevligt.

Som vanligt är detta bara en kort sammanfattning över månadens böcker, gå in Här så hittar ni den fullständiga listan där!

Månadens bästa:  Sonya Hartnett var en riktig upplevelse! En bitterljuv sagoskimrande berättelse om det stora kriget, sett ur ett barns ögon.
Månadens sämsta/mindre bra/ besvikelse:  Mitt första återbesök hos Hercule Poirot var inte helt angenäm, Katt bland duvor var inte vidare bra. Dock så var nästa bok Korten på bordet en höjdare!
Månadens dystopi:  Allegiante av Veronica Roth var en förvirrad blandning av både fantastisk läsning och mindre bra läsning med ett slut som var både genialt och fruktansvärt förfärligt.
Månadens finaste: Julie Otsuka bjöd återigen på en vacker berättelse med djupa toner och svärta, boken När Kejsaren var gudomlig var helt klart en läsupplevelse utöver det vanliga.
Månadens deckare/thriller:  Att få återse Alan Banks i Peter Robinsons bok I mörkrets skugga och uppleva en klar förbättring jämte den förra boken.
Månadens skräck: Petrus Dahlen bjöd på skrämmande läsning i boken Hjärtlös och med ett omslag som jag fick vända upp och ner då jag inte vågade ha det uppvänt på nattduksbordet!
Månadens antologier:  Två antologier blev lästa denna månaden, två olika sådan men både mycket läsvärda, Maskinblod 2 och Stockholms undergång
Månadens högläsning: Nu har vi äntligen kommit igång ordentligt med högläsningen igen, Kära sambon och jag! September bjöd på galna äventyr och många skratt i form av Douglas Adams Liftarens guide till galaxen!
Månadens antal:  Återigen en månad med rejält antal utlästa böcker, 15 st blev lästa denna månaden! Det är skönt att läsningen fungerar trots ett hektiskt liv med mycket studier och en del jobb.  Ty utan läsning tynar jag bort! Läsningen är min oas i öknen, mitt andningshål och min återhämtning.

6 kommentarer:

 1. 15 st var inte dåligt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. =) Nej det är bra faktiskt. Har börjat läsa mer än vad jag normalt läser faktiskt!

   Radera
 2. Och jag som inte ens lyckats läsa de två böcker jag föresatt mig att bli klar med. Tur att hösten är lång, eller är den det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hösten är lång och läsning ska inte stressas!

   Radera
 3. Vad mysigt att ha någon att högläsa med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) ja det är riktigt fint. Har aldrig varit med om det innan förran nu.

   Radera