måndag 10 november 2014

Sisterhood of the world bloggers awards

Satt och småmuttrade för mig själv innan idag om att jag minsann inte blivit taggade i denna lilla award... Det hade jag inte behövt göra för Bokstaden hade minsann taggat lilla mig! Så jag bugar och bockar!

Här är då anvisningarna:
1. Tacka bloggaren som nominerade dig, och länka till deras blogg
2. Ha med Sisterhood of the World Bloggers Award-loggan i ditt inlägg
3. Svara på de 10 frågorna som du fått
4. Nominera 10 andra bloggare och fråga dem 10 frågor


1. Bästa årstiden för läsning? Motivera!
Hösten är för mig ofta den allra bästa tiden på året, det är mörkt ute och kallt, det känns helt ok att tillbringa en hel dag i soffan med en god bok. Jag är ofta också mycket lugnare som person på hösten, det har nog samband med att ens värld på något sätt krymper tycker jag på hösten. Sommaren är man så aktiv och social, man är utomhus mest hela tiden och mängder av utflykter. På hösten börjar man boa in sig, stänger in sig och kurar ihop inomhus!
2. Ditt bästa biblioteksminne!
Ett av mina käraste biblioteksminnen är nog ifrån barndomen, det pyttelilla folkbiblioteket i den lilla lilla hålan där jag växte upp kommer jag alltid bära med mig. Det var där min eviga kärlek till böcker tog sin början! Jag minns framförallt sommarlovsläsningen de arrangerade, att man skulle läsa tio böcker och så fick man en bok som tack! Men tio böcker på en hel sommar var lite för lite för en bokslukare som mig!
3. Beskriv din favoritbok med tre ord!
En enda favoritbok! Det är i princip omöjligt ju! Men för att en bok ska räknas som favorit bör den åtminstone innehålla: Språkkänsla, driven historia och levande karaktärer.
4. Vilket yrke tycker du är det tråkigaste en litterär karaktär kan ha? 
Jag har nog aldrig stött på en litterär karaktär som har ett tråkigt yrke! Tycker att om författaren är bra så kan hen göra även ett i normalt tråkigt yrke spännande eller i alla fall uthärdligt!
5. Om du bara fick läsa en bok för resten av ditt liv, vilken skulle det vara?
Nej denna kan jag ju bara inte svara på! En enda bok i resten av hela mitt liv! En sådan mardröm!
6. Vilket format läser du helst i? (e-bok, pocket, inbundet, storpocket, danskt band m.m.)
Inbundet föredrar jag, men även de andra formaten går an förutom e-böcker.
7. Vilka bibliotek följer du på facebook/instagram/twitter/blogg? Och varför? 
Inga just nu faktiskt. Eller jo en, Arga bibliotekstanten följer jag ju! Varför? För att jag gillar hennes syrliga humor och skojiga inlägg.
8. Om du fick bestämma att en författare släppte en ny bok just precis nu, vilken författare? 
Christoffer Carlsson fick mer än gärna släppa en ny bok typ nu! Men även Åsa Larsson hade gärna fått släppa en ny bok om Rebecka Martinsson!
9. Vilken bok ångrar du att du läst?
Ingen som jag kommer på så direkt faktiskt, jag brukar lägga bort böcker som inte tilltalar mig. Tiden man har är för kort för dåliga böcker!
10. Din nördigaste bokpryl!
Jag äger faktiskt inte några direkt nördiga bokprylar, det enda jag kommer på är min nyckelring som jag fick av min kära sambon en jul. Hittar dock ingen bild på den men det är en boktrave med massa glitter på plus orden "I Love Books".  En annan nördig sak är kanske att jag gillar gamla och gärna små psalmböcker, helst ska de vara riktigt gamla och använda. Min lilla samling består än så länge av 4 stycken varav en verkar ha ägts av en präst med anteckningar och notiser i hela boken.  Två av dessa är från slutet av 1800-talet/början av 1900-talet.

Tack för frågorna! Den sista hoppar jag över då jag tror att väldigt många redan hunnit göra denna awarden, men om det finns någon som vill svara på fler frågor så säg till så ska jag nog kunna knåpa ihop några till er! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar