måndag 2 februari 2015

Januari

    Då var januari över och förbi, en helvetiska månad där vardagen och livet ännu inte blivit som vanligt efter Jum-Jums bortgång. Januari var också månaden då skolan startade igen, 150 % studietakt är inte riktigt friskt men det får gå på något sätt. Dessutom utökades vår lilla familj med en ny  familjemedlem, nämligen kattungen Mio.  Men det är skönt att se att själva läsningen faktiskt fungerat riktigt väl under hela månaden. Med fin blandning på böckerna med.

   Månadens bästa:  Jandy Nelson Jag ger dig solen var en bok som var något alldeles extra.
   Månadens sämsta/mindre bra/ besvikelse:   Hjorth och Rosenfeldts Den stumma flickan var något av en besvikelse faktiskt
   Månadens deckare/thriller:   Många fina deckare denna månaden såsom Gökens rop och Poirots jul.
   Månadens otäckaste: Stephen Kings lilla bok Flickan som älskade Tom Gordon var verkligen otäck men på ett annat plan än vad som är normalt för King. Ruggigt bra.
   Månadens överraskning:  Marie Hermanssons suggestiva roman Skymningslandet, en överraskning för att jag glömt bort hur bra Hermansson är.
   Månadens finaste:  Boken om Hugo Cabaret är en sagolik upplevelse, det är en bok och det är en bilderbok på samma gång, helt magisk!
   Månadens dystopi: Uppstigandet av Karen Bao var en intressant debut och med en annorlunda miljö- månen, några brister men lovande ändå.
   Månadens antal:  15 st är jag mer än nöjd med, jag trodde verkligen ett tag att läsningen skulle försvinna helt men istället blev det tvärtom. Men som vanligt ligger jag efter med recensionerna och med alla fina rec-ex jag fått. 
   Kaosutmaningen: 8 stycken avprickade!

   2 kommentarer:

   1. Ser ut som en riktigt bra månad med bra betyg till alla :)

    SvaraRadera