onsdag 24 februari 2016

Mitt hjärta går på av Christoffer Holst

Christoffer Holst, Mitt hjärta går på


Handling:
Den 22-åriga konditorn Chavve är antagligen den ensammaste romantikern på hela Södermalm. Efter tre år i storstaden har han fortfarande inte lärt känna någon och varje kväll slutar i ensamhet med stora bakverk framför filmen Titanic. På andra sidan vattnet bor Pontus kvar i pojkrummet hos sin brokiga familj. Skådisdrömmarna har bleknat, tillsammans med allt det där andra som skulle bli framtiden, och har ersatts med hypokondri och tvångstankar. 

När en dejtingapp kopplar samman killarna blir de snabbt en del av varandras liv, och Chavve verkar äntligen ha hittat det han sökt efter så länge. Men Pontus liv kraschar, och allt som blev så bra är plötsligt borta. Fast Chavve tänker inte ge upp så lätt. Och han har en plan. 


Vad jag tyckte:
Mitt hjärta går på är en bok som lindar sig runt hjärtat och bäddar in en i varm filt. Detta är feel-good av allra högsta kvalitet men där det söta mixas med det salta. Här finns en stråk av allvar och mörker som gör att hela denna ljuva och innerliga kärlekshistorien inte trillar över gränsen och enbart blir sockersöt.  Mitt hjärta går på är en modern romantisk komedi som får mig att tänka på både Notting Hill och Love Actually, Men samtidigt så känns det så nytt och fräscht där författaren, en ung man, placerar denna romantiska komedin mitt i Stockholm och där kärlekshistorien är knuten till två män. Och det utan att det blir minsta problematiserande eller som något märkligt utan det bara är så äkta på något sätt.  En helt vanligt kärlekshistoria som ger en hopp och värme.  Christoffer Holst lyckas väl med sina karaktärer som blir levande och äkta framför ögonen på en.  En skön humor finns också med i boken som bidrar till att öka charmen och mysfaktorn ännu mer.

Jag hoppas verkligen att Christoffer Holst fortsätter skriva.  För ibland är man verkligen i behov av en bok som får en bli varm i hjärtat och där man långt efter blir sittande med ett leende för att man påminns om Chavez och Pontus.

Läs och njut!

3 kommentarer:

  1. Den här låter riktigt mysig :)

    SvaraRadera
  2. Jag måste verkligen läsa den här snart. Hör så mycket bra om den.

    SvaraRadera