lördag 6 februari 2016

Bokbloggsjerkan 5-8 februariNu var det ett tag sedan jag gjorde jerkan men hoppa på den nu igen.

Veckans jerka handlar om:

Topp 5 fiktiva karaktärer som du önskar vore dina bästa vänner (böcker/film/tv).

En svår jerka tycker jag denna gång för det finns många som jag gärna skulle vilja samtala med men kanske inte nödvändigtvis bli bästa vän med.  Jag har överlag svårt att hitta vänner och framförallt långvariga vänner. Jag är något av en ensamvarg men nu är detta bara ett tankeexperiment så jag får göra mitt bästa.


 1. Delia ifrån Maihri McFarlanes bok Det är inte jag, det är du. Eftersom hon verkar vara en så genuint varm och medkännande person. Med en rejäl portion humor! Och ibland behöver man en sådan person i sitt liv.
 2. Aisha, som är Minoras syster i Anna Blixt bok Fredens pris. En stark person som är obändig i sin tro på sin syster och det krig som pågår. Lojal, smart och samtidigt väldigt varm person. 
 3. Jimmy Perez ifrån Anne Cleves serie Shetland. En varm och smart man som man nog skulle kunna ha intressanta samtal med. Samtidigt som man skulle kunna få besöka det vackra Shetland!
 4. Stella ifrån Johannes Pinters bok Vackra kyrkor jag besökt ( och de mörka väsen jag där möt) Stella som är kompanjon till Valdemar är en kvinna med skinn på näsan. Och hon verkar vara en trevlig bekantskap som man dessutom skulle kunna ha många intressanta samtal med, med tanke på Valdemars yrke.
 5. Kapten Fidesko ifrån Eva Holmquist bok Attentaten i Gallus. En märkligt vänskap med en figur som är en jättestor fågel. Men det finns något så fint i denna karaktären, något så ömtåligt och vänligt. 


9 kommentarer:

 1. Nya karaktärer för mig :)

  SvaraRadera
 2. Att vara vän med Peter hade nog haft vissa fördelar. Skulle vara kul att se Shetland sjöarna! :)

  SvaraRadera
 3. Jag känner inte ditt gäng, men någon gång kanske jag stöter på dem.

  SvaraRadera
 4. Känner inte till de här, men dina beskrivningar får dem att låta trevliga :)

  SvaraRadera
 5. Helt nya bekantskaper för mig med.

  SvaraRadera
 6. Jimmy Perez är den enda jag känner till av dessa. Han verkar väldigt trevlig, men han kan vara för långsam för mig :)

  SvaraRadera
 7. Nya karaktärer för min del, men av dina motiveringar att döma verkar de bli bra bästisar :)

  SvaraRadera
 8. Helt nya karaktärer för mig också. Men Pinters bok har jag tänkt läsa.

  SvaraRadera