torsdag 5 juni 2014

Ett bokpaket på väg hem!

Igår råkade jag visst klicka hem några böcker! Men det känns som det är helt ok då de dels är ett uppmuntrings/tackpaket ifrån Kära Sambon, Kära Sambon går just med ett brutet finger, höger hand såklart så det blir en del meck med vardagen just nu. Paketet är även ett litet sommarpaket till mig själv. Innehållet är litet, det består av tre mycket noga utvalda titlar. Det tog två timmar att noggrant välja ut dem kan jag tala om! Men det är viktigt att få till ett riktigt bra paket när man väl tar sig råd och köper nya böcker.  Jag tror nog att jag lyckades med det, jag känner mig väldigt nöjd i alla fall med mina tre val. Här är de tre som till slut valdes ut:


Men jag har kommit på ett problem, hur ska jag sortera Gaimans bok som? Det står på förlaget att den innehåller skräck och magi så vart hör den hemma? Jag har en något annorlunda sortering i min bokhylla nämligen:
*Jag har modern/samtida romaner tillsammans med historiska vanliga romaner för sig,
* Sedan har deckare/thriller/spänning utan skräck/magi/fantasyinslag sin hylla.
* Därefter har jag en hylla för renodlad skräck/mörker med en hel del övernaturliga inslag i sig, spöken och monster hör hemma här, alltså böcker ala King och Koontz,
* Därefter har jag en hylla för renodlade fantasyböcker med krav att de utspelar sig i en påhittad värld (urban fantasy har en egen hörna),
* Dystopier/apokalyptiska böcker har sitt egna hyllplan
*  Böcker med spökhistorier har sin plats i ett hörn
* Därefter har vampyrer/zombier och varulvar sin egen hörna.

Så vart ska jag då trycka in Gaiman? Jag har förvisso en bok som inte heller har en korrekt plats ännu, nämligen Nattens cirkus. De två borde kan kunna trivas ihop, de utspelar sig i vår värld, det är en vardag och verklighet som är på riktigt men båda med inslag av magi och skräck.

6 kommentarer:

 1. Sophies historia är på väg hem till mig också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. =) Jag hoppas den är bra nu med, jag gillade hennes förra Livet efter dig.

   Radera
 2. Det där med genrer blir svårare och svårare tycker jag. Många böcker är en blandning av nästan samtliga som finns, och några till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har det blivit så, vissa böcker är helt omöjliga att sätta in i en enda specifik genre.

   Radera
 3. Oh, jag vill läsa alla tre du klickat hem :) Hoppas de är bra! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. =) Jag hoppas med på att de är bra!

   Radera