söndag 13 januari 2013

Vårens nyheter del 1

I en serie inlägg under en tid kommer jag lista några av de nyheter jag ser framemot här. Jag tänkte försöka lista dem per förlag. (Texter om böckerna är ifrån förlagets sidor)
Här kommer det första inlägget.

Vi börjar med Brombergs förlag.


  • Beatrice och Vergelius, Yann Martel. "En vacker vinterdag anländer ett tjockt kuvert till Henry. Han är författare och tänker att det nog är ännu ett av alla dessa läsarbrev han brukar få och lägger det åt sidan. En vecka senare när han öppnar brevet blir han alldeles förbryllad av innehållet och bestämmer sig för att söka upp avsändaren, som visar sig vara en gammal djurkonservator.Snart är han indragen i en märklig värld där två uppstoppade djur, åsnan Beatrice och apan Vergilius, spelar huvudrollerna."   Detta är författaren till Berättelsen om Pi så det känns som det skulle kunna bli en bra bok. Utkommer i april.
  • Fjärilseffekten, Karin Alvtegen. "En bil krockar av en oförklarig anledning med ett tåg. Elva människor dör. Vad ledde fram till olyckan? Finns det något som ett exakt startögonblick? Vem mer än bilens förare bär skulden?"  Detta låter som en intressant bok, Alvtegen brukar skriva bra och smarta böcker. Utkommer i april
  • Kanada, Richard Ford " Richard Ford tar oss med till amerikanska Montana och de kanadensiska prärietrakterna kring Saskatchewan. Året är 1956 och valkampanjen mellan presidentkandidaterna Nixon och Kennedy pågår för fullt. Ett flertal händelser leder fram till att makarna Parsons genomför ett bankrån. I centrum för boken står deras barn, tvillingarna Dell och Berner. Bankrånet är bara början på en resa som bland annat kommer att innehålla tre mord, och mystiska transporter av stulet kött inom armén.  Kanada är en historia om människans mörkaste, starkaste och mest gåtfulla drivkrafter."  Jag har inte tidigare läst något av Richard Ford men en bok om familjer, om hemligheter, mord, och mörker och så¨utspelar sig den på amerikanska prärien. Det känns som en bok som kan passa mig. Utkommer i Maj.
  • Undret, R.J Palacio. "Ingen trodde att August, eller Auggie som han kallas, skulle överleva sin födsel, men det gjorde han. Hans ansikte var dock helt deformerat och han har genomgått oräkneliga operationer. Det enda han önskar är att få vara som alla andra barn, men det är inte så lätt, när man inte ser ut som någon annan. Auggies mamma och pappa, hans syster Via och hans hund (som är hans bästa vän) har alltid stöttat honom och följt hans framsteg men nu står dom inför något riktigt stort. Auggie kan inte längre hemundervisas utan det är dags för honom att börja femte klass i en närbelägen skola. Hur ska de andra barnen reagera?"  Detta låter som en väldigt fin bok, med mycket värme men säkert en del mörker med. Utkommer i Mars


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar