fredag 18 januari 2013

Vårens nyheter del 3

Här kommer då några olika förlag i ett och samma inlägg! Vi börjar med Piratförlaget

  • Vattnet i mars, Mikael Fant. "Systrarna Aronsson med familjer samlas i barndomshemmet i Nedansjö för att begrava sin mamma Inga, familjens amatörpoet, matriark och självklara mittpunkt, och ingenting kommer någonsin att bli som förut." Jag har inte tidigare läst Mikael Fant men denna bok verkar vara en mycket intressant bok som skulle kunna passa mig. Utkommer i mars.
Sedan tittar vi lite på Ordfront
  • Bunkern, Hanna von Corswant "Påskhelgen närmar sig och Charlotta längtar efter ett avbrott från livet på banken i staden. Av en kollega får hon ett erbjudande om att åka ut till en gård med en nedlagd minkfarm och jobba några dagar. Lisa och Tomas, som också ska jobba där, är vänliga. Men det är något som inte riktigt stämmer. Charlotta trivs i vårvärmen, om det inte vore för den där lukten. Och att det är så svårt att sova. Så en dag är Lisa försvunnen. Hon tycks uppslukad av den mörka skogen som omger farmen. Charlotta och Tomas ger sig ut för att leta men det dröjer inte länge innan de kommer ifrån varandra. Tills de återses vid bunkern …" Åh detta verkar ju vara otroligt spännande! En riktigt skräckhistoria! Utkommer nu i januari
  • Andlös, Mattias Ronge " Kom ihåg varje andetag. Glöm allt annat. En tyst och osynlig farsot går genom landet. Ingen vet varifrån den kommer eller hur man botar den. De smittade tappar den automatiska andningsimpulsen och måste hela tiden tänka på att andas." Detta verkar onekligen intressant, det känns som det antingen kan bli hur bra som helst eller bara konstigt. En ny författare för mig. Utkommer i april.
Pocketförlaget kringgår sin egen devis om att böcker är bäst på pocket och ger ut en inbunden bok! En engångsföreteelse enligt de själv, de ville inte missa chansen att ge ut denna bok.
  • Magikerna, Lev Grossman. "Quentin Coldwater är begåvad men olycklig. Han går sista året på high school och förbereder sig för ett redan utstakat liv. Allt förändras när han blir antagen till Brakebills, ett hemligt college i New York där han ska genomgå en tuff utbildning i modern magi, men också bekanta sig med annat som hör till vuxenlivet: vänskap, kärlek, sex, droger och alkohol. Ändå finns det inget som kan förbereda honom på den förbluffande upptäckt som väntar efter examen ... Den magiska värld han läste om som liten, finns på riktigt!" Detta låter väldigt intressant, spännande med ny fantasy. Utkom nu i januari

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar