tisdag 22 juli 2014

Top Ten Tuesday: Tio bokliga karaktärer man vill ha med på en öde ö

Ja idag ska man då lista tio bokliga karaktärer som man själv skulle kunna tänka sig att ha med som sällskap på en öde ö. Spännande tema! Här kommer då mina tio, utan inbördes ordning. Top Ten Tuesday

1: Marianne Gustavsson, ifrån Anna Lihammers bok Medan mörkret faller. Hon är polissyster men även sjuksköterska. Två lämpliga yrken att ha med på en öde ö. Samtidigt är hon en smart kvinna och riktigt tuff.
2: Katniss ifrån Hungerspelen, en skicklig jägare är alltid bra att ha med som dessutom kan ett och annat om överlevnad
3: Flavia De Luce ifrån Alan Bradley bok Den bittra pajens sötma, en tuff tjej som dessutom är oerhört skicklig på kemi och gifter!
4: Ben Cooper ifrån Stephen Booths serie, Ben är en fin person som verkar ha många historier på lager, en historieberättare är alltid bra att ha på en öde ö
5: Teo ifrån Oskar Källners novell Tills tiden skiljer oss åt. En filosofisk Android kan säkert vara bra att ha med på en öde ö
6: Alexia Taraboti ifrån Gail Garrigers serie, humor behövs också på en öde ö och Alexia har massor av den varan!
7: Kvothe ifrån Patrick Rothfuss serie Kungadräparen, någon som kan en hel del magi är säkert inte helt fel att ha med på en öde ö.
8: Ruth Galloway ifrån Elly Griffiths serie. En härlig kvinna som verkar ha rejält med skinn på näsan
9: Jack Reacher ifrån Lee Childs serie, en man så tuff som Reacher måste vara riktigt bra att ha med på en öde ö, jag tror också att han kan ett och annat om att överleva med.
10:  Wulf ifrån Anders Björkelids serie Blodets barn. Även han kan en hel del om magi men han kan dessutom skapa ljusklot med sina händer. Bra att ha på en öde ö!

9 kommentarer:

 1. Jag visste att jag borde läst Medan mörkret faller :-) (den står i hyllan)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde du absolut! Inte bara för Maria Gustavsson utan även för Carl Hell, mörk ståtlig och plågad poliskommissarie! Och en fantastisk historia med, mycket mörk dock.

   Radera
 2. Ruth plockade jag med mig också :) Jack Reacher är ett bra val också, dock valde jag andra tuffingar ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Reacher klarar nog det mesta! Sen tror jag han inte är helt fel att titta på =) OBS inte filmens Reacher då!

   Radera
 3. Nummer 4, 8 och 9 skulle jag utan tvekan ta med mig till en öde ö. Oj, så intressant det skulle vara :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade nog blivit väldigt intressant! =)

   Radera
 4. Katniss fick följa med mig med :) Jag hade funderingar på att ta med mig Alexia, men det blev visst inte så till sist.

  SvaraRadera