tisdag 15 juli 2014

Top ten tuesday: Tv-serier

Denna tisdag blir alltså bokbloggen tv-blogg! Vi ska lista våra tio favorit tv-serier (råkade visst bli 11), jag väljer då serier som är aktuella just nu och som jag och kära sambon tittar på just nu. De flesta följer vi via nätet, och när vi väl tittar på tv så ser vi gärna flera avsnitt på raken. På den vanliga tv:n har vi faktiskt bara 1, 2 och 4. 

* CSI: Las Vegas och New York.
Två favoritserier som jag verkligen gillar, snyggt gjorda och intressanta karaktärer. Just nu inväntar jag möjligheten att köpa nästa säsong på båda.
* Criminal Minds
Också denna en välgjord serie med mörker och ondsinta seriemördare. Även här inväntar jag nästa säsong för att kunna fortsätta titta
* The Blacklist
En grymt bra serie med mängder av twister och vändningar, vi har de sista tre avsnitten kvar och jag vill inte riktigt se klart den ännu. James Spader är så grymt bra i denna serien, iskall, manipulativ och väldigt charmerande! Även Megan Boone gör en riktigt bra rolltolkning.
* Games of thrones
Galet bra serie, jag var först väldigt tveksam men nu är vi båda fast!
* Bones
Detta är en serie vi följer lite av och till, ibland tittar vi på massa avsnitt och sedan dröjer det ett tag innan vi fortsätter. Men bra är den dock, gillar det lite annorlunda upplägget.
* Borgia
Detta är en ny serie för oss, vi har ännu bara sett avsnitt 1 men det lutar åt att bli en bra serie.
* Masterchef
Matlagning, Gordon Ramsay som svär hela tiden, Joe Bastianich som ger onda ögat och Graham Elliot som är vass i sina omdömen och så en mängd tävlande som alla vill vinna och nästan ryker ihop med jämna mellanrum och så massa mat på det! Härligt avslappnande när man inte riktigt orkar tänka.
* Poirot
Jag är förtjust i Hercule Poirot, jag gillar pusseldeckare och smarta lösningar. Denna tv-serie följer vi just nu på den "riktiga" tvn, ett avsnitt i veckan då!
* Morden i Midsomer
Ingen sommar utan Morden i Midsomer! Varje tisdag så kollar jag och kära sambon först på Allsången, sedan Morden i Midsomer, alltid med extra gofika till!

Sedan två tv-serier jag skulle vilja titta på när jag får tid över!
* True detectiv
* Orange is the new black

11 kommentarer:

 1. True detective har jag hört bra saker om, men har inte sett den själv. Än ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske kan bli lämpligt till hösten! =)

   Radera
 2. Criminal minds är en favorit hos mig också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt sett de fyra första säsongerna två gånger =) Dr Reid är en stor favorit!

   Radera
 3. Borgias är en suverän serie. Synd att det inte blev fler säsonger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jasså? Blev det inte? Då får vi njuta av det som finns då.

   Radera
 4. Jag vill också se Orange is The New black. True Detective ska du se, den är jättebra! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt, då vet jag vad som ska tittas på inom det snaraste =)

   Radera
 5. True Detective har jag laddat upp för att börja se. Jag är på jakt efter något som jag kan bli lika fast i som 24 men den serien byter man inte bort hur som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara sett en del av säsong 1 av 24, sedan tappade jag bort den. Man ska kanske kolla in den igen.

   Radera
 6. Masterchef gillar jag i den ursprungliga brittiska formen. Jag gillar visserligen Gordon Ramsay också, men det blev en smärre chock att gå från ett mysigt program där de förenas av kärleken till matlagning till ett av Ramsays typiska program...

  SvaraRadera