söndag 16 november 2014

Ett firande och en tävling!

Detta inlägg blir mitt 500:de inlägg sedan jag började i december 2010, detta datum innebär ju att det även snart är hela 4 år sedan jag började blogga! I bloggens begynnelse så var mitt fokus på bloggen en mix av vardagsliv och böcker, ett syfte med bloggen var att min kära familj skulle kunna hålla sig uppdaterade efter att jag flyttat nära 45 mil bort. Anledningen till denna långa flytt var kärleken!

Jag skrev här med ojämna mellanrum korta inlägg och ibland längre inlägg. I januari 2013 kom jag fram till ett beslut omkring bloggen, bloggen skulle förändra form och innehåll. Nu skulle jag bli mer seriös och lägga om fokuset på enbart böcker och läsningen! Här, här och här kan man läsa mer om mina funderingar kring detta. Jag rensade bloggen på i princip alla inlägg som hade med vardagen och andra icke relevanta inlägg, några fick dock vara kvar då orsaken till att de finns är beroende på händelser som hade stor påverkan på mitt liv, såsom när mormor gick bort, firandet av Herr Hunds födelsedag, presentation av alla våra djur eller om den där sorgliga dagen då Alex fick somna in.

Men i övrigt är nu denna blogg en renodlad bokbloggar och jag är mer aktiv inom bokbloggar världen än vad jag tidigare varit. Min lilla bokblogg har vuxit upp och blivit stor! Detta vill jag fira med er genom att ha en liten "tävling", det är ingen svår tävling alls utan det enda du behöver göra är att skriva en kommentar om en bok du tycker att jag absolut inte får missa att läsa! "Tävlingen kommer pågå ända fram till den 30 november så ni har gott om tid på er. Därefter drar jag tillsammans med kära sambon en lycklig vinnare!

 Vill ni sprida länkkärlek genom att berätta om tävling på er egna blogg får ni absolut det!

Vinsten blir ett presentkort på 100 kr antingen på Bokus, Adlibris eller liknande butik, valet är ert!


21 kommentarer:

 1. A Monster Calls (Sju minuter över midnatt) av Patrick Ness rekommenderar jag varmt. Om en 13-årig pojke med mycket sjuk mamma och den bubbla som bildats runt honom när alla lämnar honom ifred/undviker honom för att det är jobbigt... Trodde det var en vuxenbok när jag läste den (det tror jag förresten fortfarande), men bokhandlarna sätter den till 9-12 år? Vore himla synd att missa den pga en dåligt satt åldersrekommendation.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Det låter onekligen väldigt spännande! Den skrivs ned! Det där med olika ålderskategorier kan verkligen vara märkligt satt ibland, ibland kan inte riktigt förstå hur det tänkt. Och välkommen in i tävlingen!

   Radera
 2. Hej Helen
  Du har gjort en fantastisk resa med ditt läsande.
  Vem kunde tro det, jo jag den gången vi inte trodde på dig att du läst hela boken son du hade i läxa, så vi bad dig att berätta om boken och vi fick lyssna i ca 2 timmar om innehållet.
  Lycka till med din blogg och dig i fortsättningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack pappa! Jag minns den händelsen väl :) Mycket av min läsning och min framgång beror på er, min älskade familj.

   Radera
  2. Och välkomnen in i tävlingen pappa!

   Radera
 3. Först och främst så ett stort grattis på bloggfödelsedagen!! :)
  Jag vill självklart vara med och tävla, och jag rekommenderar gärna Jellicoe Road av Melina Marchetta (dock vet jag inte om du har läst den eller ej). Det är en av mina absoluta favoritböcker och en bok som jag tycker att alla borde läsa. Eller så ekommenderar jag Illusions of Fate av Kiersten White, om du är sugen på en engelsk bok full av magi och härliga karaktärer. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jellicoe road är en favorit hos mig med! Men ditt andra boktips var något nytt för mig så den ska jag kolla upp. Bra med engelskt tips då jag vill försöka läsa mer engelska. Och välkomnen i tävlingen!

   Radera
  2. Grattis till din blogg som är enorm och som verkar bara växa och växa. Jisses vad för bok skulle det vara som du inte har läst finns nog inte på denna planet. I alla fall så ligger man alltid 10 steg efter dig. Men jag har ett tips. Mikael Bergstrand " dimma över darjeeling"

   Radera
  3. Tack mamma :) Du har tur för just den har jag inte läst :). Och välkomnen in i tävlingen!

   Radera
 4. Åh vad kul! Grattis! :) Jag vill gärna vara med! Om det finns en bok som man bara måste läsa så är det nog Address unknown av Katherine Kressman Taylor, den är väldigt kort men fasligt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Det låter som en intressant bok. Den ska jag kolla upp. Och välkommen in i tävlingen!

   Radera
 5. Grattis!
  Jag kan verkligen rekommendera Blomsterspråket av Vanessa Diffenbaugh.
  irene.helmersson@live.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Blomsterspåket har jag läst men den är väl värd att tipsas om! Och välkommen in i tävlingen!

   Radera
 6. Grattis! :) Jag är gärna med och tävlar. En bok som jag verkligen kan rekommendera är Fangirl av Rainbow Rowell. Det är en underbar bok om en nördig flicka som börjar på college och egentligen bara vill sitta på sitt rum och skriva fanfiction, men som får vänner som accepterar henne som hon är när hon börjar på college.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Och tack för tipset! Jag har läst Eleanor & Park av Rowell men inte Fangirl så det var ju ett mycket lämpligt tips! Och välkommen in i tävlingen!

   Radera
 7. Grattis! Jag är gärna med och tävlar och vill tipsa om Carolines arv av Katherine Webb. Nu vet ju inte jag om du har läst den, i så fall kan jag ju lämna ett tips till och det är Glas och aska av Ann Syrehn Tomasevic. En riktigt bra roman. Min mail finns under kontakt på bloggen om jag skulle ha turen att vinna. Kram :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Och tack för tipset! Katherine Webb står faktiskt på min vill läsa lista så det var ju ett mycket passande tips! Den andra var helt ny för mig så det var ju också väldigt passande! Och välkommen in i tävlingen!

   Radera
 8. Grattis och vilken resa! (: Jag är gärna med och vill nog faktiskt rekommendera "Vi kom över havet" av Julie Otsuka (jag har dock superdålig koll på vad alla ni fina bokbloggare har läst). Den är hur som intressant, vemodig, vacker och lagom lång i min värld. Det poetiska språket och vi-perspektivet gör den bara ännu mer älskvärd i allt det "jobbiga" enligt mig! (; (:

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Ja det har varit en resa! Men en mycket spännande sådan! Julie Otsuka har jag läst och jag älskar den så den är väl värd att tipsas om! Den tål nog dessutom en omläsning. Välkommen in i tävlingen!

   Radera
 9. Grattis till de 500 inläggen, man blir själv inspirerad att hålla igång bloggandet :) en bok jag vill tipsa om är The Bunker Diary av Kevin Brooks. Den e så annorlunda från nåt jag tidigare läst och jaa helt enkelt en annorlunda läsupplevelse :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Och vad roligt att jag kunde ge dig lite inspiration! Boken du tipsar om är helt okänd för mig men det låter verkligen som en annorlunda bok så tack! Och välkommen in i tävlingen!

   Radera