tisdag 1 december 2015

Novembers läsning

Novembers läsning var verkligen bottenlågt. Aldrig förr har november varit en så seg och mörk månad, min sämsta tid på året brukar generellt sätt vara januari/februari. Men i år så blev det redan i november. Min kropp är här, jobbar på nya jobbet, trivs bra och försöker ta hand om fibromyalgi
smärtan på bästa sättet. Men mitt hjärta och mina tankar är kvar i november 2014, den tid då vi kämpar med näbbar och klor för vår älskade JumJums skull. Vi kämpade för honom och tillsammans med honom, dygnet runt men vi förlorade vår kamp den 29/12..... Så i år blev varje dag i november och under den  kommande månad tuffa. Varje dag så är det något som påminner en och tårarna börjar rinna.  Sorgearbetet hade kommit en bit på vägen men det är så med sorg, den kommer och går. Och just denna tiden är nu en så stark påminnelse om förra året. Så läsningen var väldigt låg i november och lär vara lika låg i december. Läser gör jag men otroligt långsamt, på kvällarna efter jobbet ( jobbar rätt sent, är ofta inte hemma förrän vid sjutiden) så orkar jag inte läsa varken fysiskt eller psykiskt.

Så nu gäller det att ta djupa andetag och ta en dag i sänder. Har ni tips på varm och snäll läsning så tipsa gärna! Jag behöver läsning som vadderar mig i snällhet och värme just nu. Mörka deckare och skräck får stå åt sidan ( förutom mitt efterlängtade rec-ex ifrån Zombie förlag, Christer Johanssons nya bok Skönheten)

 1. Jennifer McMahon, Vinterfolket, S *****
 2. Lupina Ojala, Felice, S/E-novell ****
 3. Anders de la Motte, Geim, T ***
 4. Jean Hegland, In i skogen, *****
 5. Anna Jakobsson Lund, Aldrig ensamma, Dys *****
 6. Jörn Lier Horst, Vinterstängt, De *** ½
 7. Christin Granbom, Morsarvet, De *** ½
 8. Sharon Bolton, Små svarta lögner, T **** ½
Månadens bästa: I detta låga antal lästa böcker så finns det hela tre fullpoängare! 
Månadens sämsta/mindre bra: Jag kom inte helt överens med boken Geim men ska nog ändå läsa bok två för att se om denna känsla ändrar sig.
Månadens tankeväckare: Felice av Lupina Ojala var en oväntat finstämd skräcknovell som rymde många allvarliga element.
Månadens spänning: Sharon Boltons ohyggligt spännande och otäcka Små svarta lögner avslutade november på ett väldigt fint sätt.

5 kommentarer:

 1. Ja mitt resultat blir rätt lågt också men jag har kämpat med min sjukdomar.
  Svårt att läsa för min del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det verkligen vara, sjukdomar tar på krafterna och ofta orkar man inte läsa då. Hoppas du snart mår bättre.

   Radera
 2. Hoppas det ljusnar för dig snart. Här finns några söta/roliga/varma böcker att hålla dig sällskap med tills dess: Dash and Lily´s book of Dares (David Levithan), Falling from the Sky (Nikki Goodwin), Min he(m)liga dagbok (Adrian Plass), The Whole Cat and Caboodle (Sofie Ryan), Night of Cake and Puppets (Laini Taylor).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det var snällt sagt av dig. Och tack för alla fina tipsen, den första har jag läst men de andra är nya för mig och jag ska kolla upp dom!

   Radera
 3. Du ser ut att ha haft en trevlig bokmånad.

  SvaraRadera