måndag 5 december 2016

Personligt av Lee Child

Lee Child, Personligt  

Handling:
Frankrikes president har blivit utsatt för ett mordförsök. Någon har skjutit skarpt och avståndet mellan skytten och målet är häpnadsväckande stort. Det finns bara en man som kan skjuta från den distansen – och Jack Reacher är den ende som kan veta vem det är. De har träffats förr, och då fick Jack Reacher skytten i fängelse. Motvilligt blir Jack Reacher kallad tillbaka till sin gamla arbetsgivare hos den amerikanska militärpolisen för att jaga rätt på skytten. 

Trots att Jack Reacher helst arbetar ensam, blir han ihopföst med Casey Nice, en nyutexaminerad analytiker som behåller lugnet med antidepressiva medel. Tiden är knapp om de ska lyckas hitta den skyldige innan G8-mötet, där världens ledare ska samlas. 
  

Vad jag tyckte:
Personligt är den 19 delen i serien om Jack Reacher och kanske börjar jag bli lite trött på honom för de senaste delarna har jag inte riktigt tyckt om. Inte så som jag gjorde i början, de första typ tio böckerna. Nu börjar det måhända bli lite tjatigt och lite av samma saker hela tiden. Denna gång beger vi oss dock utomlands där Reacher av någon märklig anledning blir inkallad för att stoppa en krypskytt som är ute efter franska presidenten.

Det är actionfyllt med höga tempoväxlingar och Reacher råkar in i den ena knepiga situationen efter den andre. Såklart är det välskrivet och spännande. Men det blir tyvärr inte mer än lättsmält och snabbläst underhållning. Ibland är dock det allt man orkar med men vi får se om jag orkar med fler böcker om Reacher eller om det är dags att säga hejdå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar