fredag 18 augusti 2017

En man från ingenstans av Greg Hurwitz

Greg Hurwitz, En man från ingenstans
Översättare: Gabriel Setterborg

Handling:
Evan Smoak växte upp i den topphemliga organisationen Orphan, en gren inom det amerikanska försvarsdepartementet. Där tränades han till att bli en briljant lönnmördare – tills han en dag hoppade av och blev Nowhere Man, utsatta människors sista hopp. 

Att lämna Orphan gör man dock inte ostraffat … Neddrogad och förvirrad vaknar Smoak upp i en luxuös säng, utan en aning om var i världen han befinner sig. Vet hans kidnappare om att deras gisslan är en av världens skickligaste mördare? I sin fångenskap nås Evan av ett desperat rop på hjälp och som alltid agerar han fullt ut när någon befinner sig i verklig nöd.


Vad jag tyckte:
Jag blev riktigt förtjust i Hurwitz första bok om Evan Smoak som heter Vem är Evan Smoak. Här är då andra boken och ja jag blev lika förtjust denna gången. En man från ingenstans har en helt annan iscensättning än första boken vilket jag tycker är både spännande och intressant. Det skapar förnyelse samtidigt som det fördjupar den redan pågående historien om just Evan Smoak på ett riktigt snyggt sätt.  Jag jämförde i min recension om den första boken Evan Smoak med James Bond. Nu måste jag lägga till James Bond korsad med MacGuyver!

En man från ingenstans är actionfylld trots att vi under större delen av boken befinner oss på en och samma plats faktiskt. En författare som lyckas skapa en så tätt och intensiv spänning som ändå till största delen utspelas på en och samma plats gör mig riktigt imponerad. Dock så blir det efter ett tag, typ efter minst det tredje flyktförsöket lite  " Åh men herre gud kan de inte ge sig någon gång!".
Som jag nämnde här ovan så leder även denna historia till att vår kunskap om Evan Smoak fördjupas på ett riktigt bra sätt. Författaren addera fler sidor till honom och gör honom än mer mänsklig.

Boken slutar naturligtvis med en rejäl cliffhanger och jag kommer definitivt läsa nästa del med!

Betyg: 4/5
Boken kommer från: Rec-ex från Bokfabriken, Tusen tack!
Andra som skrivit om boken: Bokföring enligt Monika,

1 kommentar:

  1. Jag tröttnade lite på flyktförsöken, men samtidigt var det väldigt intressant hur han förberedde sig och tog reda på det han behövde veta :)

    SvaraRadera