onsdag 2 april 2014

En n sorts inlägg!

Det finns en engelska sida som varje tisdag kör en temafråga, det kallas Top ten tuesday och jag tänkte att det kunde vara ett lättsamt sätt att fylla bloggen med annat än bara recensioner. Länk till sidan Här.

Nu är det förvisso onsdag idag men det får bli såhär idag. Denna veckas tema handlar om Top Ten “Gateway” Books/Authors In My Reading Journey. Vilket jag tolkar som de tio böcker som fick mig att börja läsa men även författare som fick mig att fortsätta läsa.

* Sagan om Isfolket, Margit Sandemo. Denna bokserie som jag faktiskt inte avslutat har en speciell plats i början av mitt läsliv. Så som jag minns det så var det mamma som prenumererade på dessa och jag knep dem varefter de blev lediga.
* Kitty böckerna, Caroline Keene. Här var det även föräldrarna som försåg mig med dem och jag slukade dem. Jag har en hel banankartong fylld med böcker om Kitty, det är de med röd rygg ifrån Wahlströms.
* Elisabeth Georges deckare slukade jag en höst som var både tung och svart men via henne började min kärlek till brittiska deckare.
* Jag minns också en julbok, varje jul fick vi i vår strumpa en bok, detta var många år sedan. Tror jag kan ha varit en 13 år? Idag minns jag inte författaren eller titeln men jag minns känsla av att det var en tjock vuxenbok än idag! Det var något om en ranch, en kärlekshistoria minns jag med, hästar var även de inblandade. Framsidan hade starka färger i lila och orange tror jag. (Minns du mamma?)
* Suzanne Collins skapade för bara några få år sedan en stark kärlek till dystopier
* Selma Lagerlöf med serien Löwensköldska ringen återväckte min lust till att våga läsa äldre böcker
*Stephen King, Det. skräckens mästare byggde fram en stark förkärlek till den mörkaste skräcken och de otäckaste monstrena
* Ifrån min barndom minns jag inte riktigt vad jag läste faktiskt, jag får en känsla av att någon bok där borde vara grunden till att läsning. Jag minns att mina föräldrar läste en del för mig men minns inte vad. (Mamma, du kanske kan vara till hjälp här?)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar