tisdag 8 april 2014

Top Ten Tuesday

Tisdag igen och åter dags för en temalista. Denna vecka vill de att vi ska göra en lista över de mest unika böcker vi läst. Återigen tolkar jag fritt efter mitt eget huvud och väljer de jag funnit vara unika eller speciella på något sätt och jag väljer att enbart utgå ifrån texten i sig.  Böcker där texten i sig sticker ut lite extra. Länk här till huvudinlägget.

* Jag, En, David Levithan En annorlunda bok på så sätt att boken huvudperson inte är av kött och blod, En är ett väsen av något slag som hela tiden måste flytta runt och bo i andra människors kroppar. En är inte ond och tar inte över helt och hållet, En är bara så att säga på besök en dag sedan flyttar En vidare. Sedan blir En kär. Otroligt vacker bok med ett unikt sätt att se på en människa och vad denna består av.
En liten parlör för älskande, David Levithan En kärlekshistoria berättad i form av ett ordbok! Vacker och annorlunda
* Rör mig inte, Tahare Mafi En dystopi bok med ett emellanåt plågsamt vackert språk. Poetiskt och fint. Unika är de ständiga överstrykningarna i boken, ett intressant grepp som fungerar riktigt bra
* Cinder, Marissa Meyer Här har vi en välkänd saga fast i ny tappning.  Askungen är omvandlad till cyborg! Mycket välgjort och spännande.
* En tid för mirakel, Karen Walker Thompson Om hur dagarna blir allt längre och hur dygnets timmar sakta ökar. En katastrof sedd ur ett barns ögon.
*Fredrik Backman.  Hans sätt att skriva är både unikt och helt underbart att läsa.
*Vi kom över havet, Julie Otsuka Om japanska postorderbrudars hårda och kalla liv, berättat ur en enda gemensam röst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar