fredag 25 april 2014

Bokbloggsjerka 25-28 april

Annika som driver en alldeles förträfflig bokbloggen, Annikas litteratur och kulturblogg startade för väldigt länge sedan något hon kallar Bokbloggsjerka. Annika skriver helt enkelt en fråga, varje fredag, varpå en hel hög med trevliga bokbloggar svarar på frågan i sina egna bloggar. Jag har följt jerkan länge, det är väldigt intressant att se de olika svaren och följer jerkan runt i cyberrymden! Man lägger in en länk under kommentarerna så det är lätt att följa jerkan. Nu tänkte jag pröva att vara med på denna jerkan, är alltid trevligt att förnya bloggen och få in mer inlägg som inte bara är rena recensioner. Så här kommer min första bokbloggsjerka, och Här kan ni läsa mer om jerkan i sig.


( Sedan så är Annikas egna blogg alltid trevlig läsning och jag har fått många bra tips av hennes sida. Fokusen på bloggen ligger på Deckare. Det är faktiskt Annikas "fel" att jag fastnat så totalt i Stephen Booths böcker igen!)Känner du igen dig i något eller några av de påståenden som du kan läsa om på ”21 signs you´re suffering from a book hangover”?
Vilket eller vilka i så fall?

Nr 5 kan jag direkt hålla med om. "You’ve ordered everything else the author has ever written.". Kanske inte direkt beställt allt men i vart fall lånat allt, jag går lätt upp i en författare som är ny och som jag gillar.

Nr 6 kan jag också hålla med om "And furiously researched any possibility of a sequel". Det händer var och varann dag faktiskt.  Nr 7 faller väl in här med då "Or any possibility of a movie adaptation."

De andra kan jag väl hålla med till viss del, men jag har inte en enda favoritbok jag läst sönder och ständigt bär med mig. Jag är en känsloläsare och vissa böcker är favoriter för en viss tid, en viss tid då de passar bättre än andra och då håller jag de lite extra kära. Så de sista är svåra att relatera till känner jag. Visst kan jag ibland uppleva en matthet efter en extra bra bok som gör det svårt att hitta något som passar in, ofta bryter jag tema på boken helt och hållet och det brukar fungera.   Jag läser faktiskt väldigt sällan om, jag har lite för bra minne när det gäller att komma ihåg böckernas innehåll. Så jag kan emellanåt plocka fram ett trevligt bokminne och "läsa" om boken på så sätt istället.


14 kommentarer:

 1. Jag kände inte heller igen mig i speciellt många punkter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej men det var en rolig fråga =) Och en bra start på att börja jerka!

   Radera
 2. Punkterna 17-20 var de som stämde in för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, tänk så olika vi alla är =) Så roligt att läsa de olika svaren.

   Radera
 3. Jag har nog också beställt allt jag kan få tag i av vissa författare.. men film ser jag så sällan så jag blir inte ivrig när jag hör om böcker som ska bli film.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha ok. Sen kan film vara vanskligt också när de baserats på en bok. Det är lätt hänt att man blir besviken. Men jag hoppas ändå lite när jag hör att en favoritbok ska bli film.

   Radera
 4. För mig var det en hel annan punkt, som fick mig att erkänna gamla försyndelser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, smycken! Jag har varit inne på den rent livsfarliga sidan Etsy, där finns många fina smycken som kretsar kring litteratur och böcker.

   Radera
 5. Jag kände igen mig i ganska många punkter när jag började tänka efter :)

  SvaraRadera
 6. Jag kände inte igen mig på en enda punkt de ni.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att vi är så annorlunda! Fast vi älskar samma sak!

   Radera
 7. Du har kommit lindrigt undan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så lever jag i en viss form av förnekelse! Allt för att inte behöva förklara varför jag nu måste köpa ännu en bok, fast bokhyllorna är överfulla! =)

   Radera
 8. Det var nog bara 20 som helt och fullt stämde in på mig, börjar på en ny bok, så jag tror inte jag har så mycket boksmälla... Sen köper jag gärna fler böcker från en författare jag tyckt om, men det ser jag inte som boksmälla, Jag varierar ju min läsning (och Stephen Booth hör till dem vars böcker jag gärna köper, en liten crush på Ben Cooper har jag allt...)

  SvaraRadera