fredag 8 augusti 2014

Boklängtan del 1

Nu är snart hösten här, inte riktigt ännu men bokförlagens hemsidor börjar fyllas på med höstnyheter och jag tänkte lägga upp de böcker som jag verkligen längtar efter. Detta är del 1.

Albert Bonniers förlag:
* Den som vill ha hare till frukost måste jaga om natten, Anna Hedlin Om Anne Boleyn och Henrik den åttonde, det låter intressant och titeln är mycket tilltalande!
* Skymningslandet av Marie Hermansson En författare jag gärna läser så självklart är jag sugen på även denna.
*Stalkern, Lars Kepler Keplers böcker är ofta alldeles för mycket, för ologiska och för orimliga men ändå kan jag inte låta bli att läsa dom!
* I mullbärsträdets skugga, John Grisham Det var evigheter sedan jag läste Grisham sist men denna verkar onekligen väldigt intressant.
* Stormfågel, Conn Iggulden, Jag har läst hans tidigare böcker, serien om Ceasar men dock inte den om Khan, men detta verkar vara riktigt spännande.  Får se om jag tar denna nya serien i höst eller tar den om Djingis Khan först.
* Väckelsen, Stephen King, Ännu en ny bok av Kingen, jag är hopplöst efter med Kings böcker! Karln får sluta skriva så jag hinner ikapp! Jag har två böcker kvar av hans senare böcker att läsa.
*Karthago, Joyce Carol Oates Jag har en slags hatkärlek till Oates böcker, hennes kortare böcker såsom Mörkt vatten älskar jag men som tex De fördömda var jag inte alls förtjust i. Har mängder av hennes böcker olästa med.

Norstedts förlag
* Norrut åker man för att dö, Ida Linde, En debutant som onekligen låter intressant
* Den stumma flickan, Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt En efterlängtad fortsättning

Natur och Kultur
* Alkemistens dotter, Carl-Michael Edenborg  Låter lite annorlunda men spännande

Lind & CO (Länken går till förlaget, därefter får man söka efter själva höstkatalogen i sig om man vill läsa mer om varje bok)
* I död och lust, Elisabeth Hayes. Mörk spänningsroman med skräckelement tackar man inte nej till.


Damm förlag
* Döden kan vänta, Peter James, Ännu en efterlängtad fortsättning
* You hade me at Hello, Mhairi McFarlane, Feelgood behövs i höstmörkret.

Printz Publishing
* Vi, David Nicholls, Nytt ifrån mannen som gav mig en sådan fantastisk läsning med En dag, förväntningarna är höga!
* Ett hundra mil, Jojo Moyes Har gillat hennes två senaste, ska ta och läsa den näst senaste med innan jag ger mig i kast med denna.


2 kommentarer:

  1. Det finns mycket att sukta efter. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alldeles för mycket! Men samtidigt är det härligt med, massa boklängtan som kan fylla mörka höstdagar/kvällar med mys.

      Radera