onsdag 13 augusti 2014

En känsla av behag

Att tillbringa en längre stund på biblioteket ger mig alltid ett lugn i kroppen, så varje vecka åker jag och kära sambon dit och strosar runt. Ibland hinns det bara med en kort kort runda men andra gånger så strosar vi runt en bra stund. Oftast är det fredagarna  som viks åt detta men även detta beror lite på vad som ska hinnas med under veckan och arbetstiderna.  Jag njuter av att få plocka ned böcker, läsa lite, bläddra lite och sedan välja ut. Jag går ofta en speciell runda först där jag börjar med hyllan med de senaste återlämnande, sedan kollar jag det stora bordet med teman som är  iordningställt, därefter nyhetshyllan, sedan dyker jag in bland deckarna, för att sedan strosa vidare till de engelska böckerna, sedan ett besök hos romanerna och sist ungdomsböckerna. Därefter en stunds mer planlöst strosande bland faktaböcker och diverse annat, allt avslutats med en titt i pocketsnurran och sjudagarshyllan. Sedan är jag lugn i kroppen och lycklig över alla mina fina fynd, alla dessa underbara böcker som jag kan låna helt gratis! Och "nästan" hur länge jag vill! (viss begränsning i form av ev kö och max antal omlån då förstås) Jag kan även reservera böcker och hämta ut dom till en mycket låg kostnad. Jag kan låna helt okända författare, jag kan provsmaka nyheter och se efter om det är något för mig, jag kan läsa smalt och jag kan läsa brett, det mesta finns på biblioteket. Jag är mycket förtjust i biblioteken helt enkelt, det är nog inte så konstigt att jag ska läsa till bibliotekarie så småningom!  Till min stora förtjusning har även min Kära Sambon insett det fina med bibliotek och ser framemot våra "biblioteksträffar"!

Men samtidigt så är jag som bokläsare drabbade av den totala missuppfattningen att tiden jag har till mitt förfogande är så oändligt mycket mer än vad den egentligen är och därför blir också de högar jag bär hem enorma! Min senaste hög blev extra stor då det trillade in tre reservationer efter jag varit på biblioteket i fredags! I min hög ( bild kommer imorgon, mobilen är urladdad för tillfället) finns just nu bland annat Curtis Sittenfield, Siri Hustvedt, Lee Child, Meg Cabot, Julie Otsuka, Sarah Dessen och Christoffer Carlsson  mmfl.

6 kommentarer:

 1. Låter som en trevlig vana du har. Och det där med att vara tidsoptimist när det gäller läsningen känner jag absolut igen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. =) Tackar! Skönt att jag inte är ensam om att vara tidsoptimist, tror nog det är ett drag som många bokläsare har.

   Radera
 2. Visst är det härligt med bibliotek! Kul att du ska bli bibliotekarie, det är ett jättekul jobb tycker jag. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att höra! Nu ska jag bara våga mig på att ansöka till utbildningen och våga tro att lilla jag verkligen kan klara av själva utbildningen med som fattas.

   Radera
 3. Vad mysigt det låter! Jag tror att jag ska börja införa biblioteksfredagar jag också! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. =) Det tycker jag du allt ska göra! Det är bra för själen!

   Radera