söndag 20 juli 2014

Sätt mig i brand

Tahereh Mafi, Sätt mig i brand

Sista delen i Tahereh Mafis explosiva och intensiva dystopi-serie så även om jag försöker låta bli kan vissa spoilers förekomma.

Wow! Tahereh Mafi kan verkligen konsten att hålla sina läsare på helspänn under läsningens gång, där man kommer på sig själv med att man glömmer bort att andas! Tahereh Mafis böcker är riktigt heta och sprängfyllda med känslor som riskerar att explodera när som helst! Det är mängder av händelser och många karaktärer, även om det är Juliette som oftast har huvudrösten. I denna sista delen så knyts då allt samman och hon lyckas med det riktigt väl! Jag gillar verkligen hur hon tar den klassiska kärlekstriangeln och får den att bli helt upp och ner!  Juliettes slutgiltiga val är verkligen snyggt gjort! Jag gillar verkligen Juliette, hon är en stark tjej som ändå är riktigt besvärlig och riktigt kinkig emellanåt, ibland blir jag rent av förbannad på henne men det visar ju bara ju väl Tahere Mafi lyckats med att skissa fram sina karaktärer. Adam, Kenso, Warner, de är även de riktigt komplexa karaktärer som känns fylliga och  även miljöerna är riktigt välgjorda. Warner, den inre stridigheten i mig inför att faktiskt gilla en karaktär som är så störd som honom, det är svårt att riktigt tåla det faktiskt! Älskar även Tahereh Mafis språk, det är livligt, vibrerande och riktigt vackert.  Poetiska meningar varvas med korthuggna rader, blandat med långa inre samtal hos Juliette, underbart är det i alla fall att läsa Tahereh Mafi.

Jag slukade boken under en enda lång sömnlös natt och jag kände mig rent av febrig och "stissig" i kroppen efteråt, men kände av sorg över att behöva lämna Tahereh Mafis fantastiska värld och alla de underbara karaktärerna. Jag har två mellannoveller kvar att läsa, får se om jag kan hitta dem någonstans. Sedan hoppas jag att Tahereh Mafi fortsätter att skriva och att det kommer något nytt väldigt snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar