onsdag 10 augusti 2016

Bro Bro Breja av M.J Arlidge

M.J Arlidge, Bro Bro Breja

Rec-ex ifrån Lind & Co, Tack så mycket!

Handling:
En död man som levt ett till synes skötsamt liv hittas i ett övergivet hus. Någon har skurit ut hans hjärta och lämnat det utanför familjens ytterdörr. Det är det första offret. Och kriminalkommissarie Helen Grace anar att det inte är det sista.
I Southamptons slumkvarter frodas prostitution och droghandel. Varför har en lyckligt gift man rört sig i det området? När ännu ett liknande fall dyker upp är det tydligt att det går en seriemördare lös. Ett tredje offer hittas. Vilken är den gemensamma nämnaren? Kan mördaren spåras vid den chattsida där ett antal män diskuterar och betygsätter prostituerade?
Helen Grace har inte bara en krävande mordutredning på sitt bord. Hon försöker också återhämta sig efter systerns död samtidigt som hon måste navigera mellan blindskären på polisstationen, där inte alla vill ha henne kvar. Helen kan känna vreden bakom morden, men hon kan inte föreställa sig hur skickligt mördaren går tillväga, eller vad som väntar henne i slutet av jakten 


Vad jag tyckte:
Bro Bro Breja är andra delen med kriminalkommissarien Helen Grace i huvudrollen. Jag blev väldigt förtjust i del 1, Ole Dole  så jag såg verkligen framemot att få läsa del 2. Och jag blev inte besviken på denna utan Bro Bro Breja på en väl uppbyggd historia med en del oväntade vändningar. Historien som sådan är mörk och bitvis riktigt otäck, författaren balanserar dock fint på gränsen mellan för mycket obehagliga detaljer och lagom mycket detaljer.

Helen Grace är en minst sagt annorlunda karaktär och framförallt är en hon en väldigt säregen polis som gärna går sin egen väg. Något som inte alltid uppskattas av hennes chef eller hennes kollegor. Men som jag som läsare uppskattar mycket, Helen Grace är en frisk fläkt som verkligen bjuder på något nytt. Hon är verkligen inte en standar karaktär! Det föregående fallet i den förra boken avslöjade att Helen Grace förflutna är minst sagt mörkt och rymmer många hemligheter. Ett mörker som i denna del två avslöjas ännu mer. Helen Grace är tuff, orädd men också väldigt ensam. M.J Aldrige visar också upp mycket av det som döljs bakom fasaderna och de vita staketen, det där som bubblar under ytan men hålls tillbaka av en tunn fernissa av ytlighet och masker. Snyggt gjort.

Bro Bro Breja är en smart och underhållande bok där författaren lyckas väl med att bygga upp en känsla av obehag och spänningen är stundtals riktigt olidlig. Bro Bro Breja är en bok får en att vara vilja läsa ett kapitel till, och kanske ännu ett kapitel till och vips så var det långt efter sovdags!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar