tisdag 23 augusti 2016

Zombiefeber av Kristina Ohlsson

Kristina Ohlsson, Zombiefeber 
Rec-ex ifrån Lilla Piratförlaget, Tack!

Handling:
En mystisk främling dyker upp i Eldsala mitt i natten. Det är den varmaste sommaren Herbert kan minnas och getingarna är överallt. Samtidigt börjar människor i Eldsala att bli sjuka. De får feber och röda ögon och Herbert och vännen Sally fylls av onda aningar. Något hemskt är på väg att hända! Tillsammans söker de skydd i sitt hemliga gömställe, den nedlagda kvarnen, där ingen levande – eller död – kan nå dem. Eller kan de det?

Vad jag tyckte:
Kristina Ohlsson är en av mina favoritförfattare och jag gillar både hennes vuxenböcker och hennes barnböcker. I Zombiefeber bjuds vi på en välskriven och riktigt spännande historia. Zombiefeber är rätt otäck med de sjuka som blir zombier och dricker blod. Men det är lagom otäckt och spännande att läsa.

 Zombiefeber är en lättläst med bra persongalleri samt en väl uppbyggd historia. Karaktärerna är lätta att förstå sig på och med tydliga dialoger som för berättelsen framåt hela tiden. Enkla men fina miljöskildringar skapar en underhållande bok som är riktigt bra. Samtidigt som vi har själva historien med zombierna så skildrar Kristina Ohlsson Herberts historia på ett fint sätt. Zombierna är inte alls lika otäcka som det skrämmande att de vuxna ifrån kommunen tycker att Herbert inte bör bo med sin gamla farfar. Vardagsrealism blandat med zombier är en lyckad kombination.

1 kommentar:

  1. Omslaget är så magiskt och kusligt och den verkar bra. Ska nog skaffa in den :)

    SvaraRadera