söndag 2 oktober 2016

Den lilla bokhandeln i Paris av Nina George

Nina George, Den lilla bokhandeln i Paris 

Handling:
Monsieur Perdu kan ordinera den perfekta boken för ett brustet hjärta. Men kan han kurera sitt eget?
Monsieur Perdu kallar sig för litterär apotekare. Från sin flytande bokhandel belägen på en pråm på floden Seine ordinerar han romaner för alla livets motgångar. Genom att använda sin intuition finner han exakt den bok läsaren behöver, och reparerar på detta sätt både brustna själar och hjärtan. Den enda han inte verkar kunna kurera genom litteraturen är sig själv; han lider fortfarande i kval efter att hans livs stora kärlek försvann. Bakom sig lämnade hon endast ett brev, som han aldrig öppnade.  
Efter att Perdu slutligen förmått sig att läsa brevet lättar han ankar och ger sig av på en resa till södra Frankrike i hopp om att komma över sin förlust och få ett avslut på historien. Med sig har han en storsäljande författare med skrivkramp samt en (kärlekskrank italiensk kock, och längs Frankrikes floder reser Perdu, delar ut sin visdom och sina böcker, och visar hur den litterära världen kan ta den mänskliga själen på en resa för att hela sig själv. 
Vad jag tyckte:
Den lilla bokhandeln i Paris är en skimrande liten pärla till bok. Hjärtevärmande och charmig fylld med fascinerande karaktärer och en finstämd berättelse om kärlek, vänskap och sorg.  En bok som lägger sig som bomull runt själen och fyller en med ljushet och värme. Med ett tilltalande behagligt språk så får vi följa Monsieur Perdu och hans vänner längs floden Seine. Nina George har en lätthet i sitt språk som tilltalar mig mycket. Läsningen svävar fram och det går rasande fort att läsa igenom boken. Men det är också en bok som stannar kvar hos en länge.

Den lilla bokhandeln i Paris passar utmärkt att läsa när regnet öser ner och höststormen viner om knuten. Tillsammans med en kopp kaffe och något gott att tugga på så har man en härlig lässtund framför sig.

2 kommentarer:

  1. Den här boken verkar så mysig. Vill läsa den framöver.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är riktigt mysig, passar fint i höstrusket! =)

      Radera