fredag 23 maj 2014

Efterforskning kring Ann Cleeves

I samband med dagens Jerka så började jag funderar över om det inte kan vara så att det finns en fortsättning på den där avskyvärda sista boken i serien. På Ann Cleeves egna hemsida hittar jag då ett guldkorn som blänker av hopp! Det ska komma en serie till om Jimmy Perez, en ny omgång av totalt 4 böcker. Där varje bok kretsar kring ett av de fyra elementen, och där den första heter Dead Water ( OBS gå inte in på länken om du ännu inte läst hela serien om Jimmy Perez klart, det förekommer spoilers! Serien ska läsas i rätt ordning, börja med Svart som natten, sedan Vita nätter, därefter Rött stoft och sedan kommer då den omtalade sista boken Blå gryning. Därefter kan du gå in på länken!)

Denna bok utkom tydligen redan förra året men det verkar inte som något svenskt förlag har översatt den och gett ut den här i Sverige. Men om jag måste så får jag väl läsa den på engelska! Den finns tillgänglig på bokaffären på internet såg jag nu =)


6 kommentarer:

 1. Har också sett att det kommit en femte bok om Perez. Sätt fart och översätt, Albert Bonniers säger jag då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Men annars kommer jag läsa den på engelska, jag har ett litet miniprojekt där jag ska försöka träna min engelska genom att läsa fler böcker på engelska.

   Radera
 2. Jag har läst Dead Water. Tyckte den var bra, men det var bra med en paus efter det där katastrofala slutet på 4:an.
  http://lottensbokblogg.wordpress.com/2013/02/16/dead-water-av-ann-cleeves/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha! Härligt att höra! Jag ska ta och införskaffa den inom kort, blir nog ett tillägg på semesterlistan det =)

   Radera
 3. Det låter ju spännande, bara att ta tag i bok nummer två nu då :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. =) Gör det, det är den värd =)

   Radera