tisdag 20 maj 2014

Ett tecken (symptom) på att man (jag) är bokberoende

Ett tydligt tecken eller symptom om man hellre vill kalla det för det på att man är bokberoende är det som sker när man plötsligt får en liten miniresa inbokad. ( Jag har blivit bjuden på en mor-dotter helg om ett par veckor, mycket härligt och vad jag förstår en helg fylld med mysiga göromål!  ) Det första som sker är inte " Men jösse vad ska jag nu packa för kläder?" utan istället är det första som dyker upp i ens huvudet " Men jösses vad ska jag nu packa för böcker?"! Prioriteringar är viktiga saker och utan böcker reser man inte bort så är det bara. På tre dagars semester inkluderat tågresa ca 50 min enkel resa, 100 min fram och tillbaka bör det nästan vara rätt rimligt med minst 3 böcker. Man vet aldrig hur mycket tid man får över, om man inte kan sova ordentligt, vilket humör/känslor man är på. Det är därför av största vikt att ha med rätt sorts böcker, jag har dock en viss trygghet i att kära mamma också läser en del och det kan finnas böcker där som kan lånas vid akut behov. Men det gäller ändå att förbereda sig, min lista består dock än så länge av enbart en enda bok nämligen Thomas Harris bok Hannibal. Men vad ska jag ta med?  Nästa vecka öppnar dock en bok-outlet här i byn så dit måste jag åka, kanske kan jag ha turen att finna någon lämplig bok där.

Du kanske har något bra tips på en bok? Jag skulle vilja ha en motvikt till Hannibals mörka ton, något somrigt, inte för sockersöt, gärna mörka hemligheter, hedar, familjerelationer ala Kate Morton. Engelska tips är också välkomna då jag försöker läsa mer engelska.

4 kommentarer:

 1. Haha jag är likadan! Nu när det börjar bli varmt och sommar så brukar vi åka till min andra systers stuga på helgerna, varje helg är det viktigaste vilka böcker som ska med! För när man är där så finns det mycket lästid! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt det låter! Rätt läs-packning är otroligt viktigt =)

   Radera
 2. Louise Pennys mysdeckare om den lilla kanadensiska byn Three pines och kommissarie Armand Gamache. Beroendeframkallande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom böckerna är riktigt härliga! Jag har tyvärr läst alla i serien som finns på svenska. Annars hade det varit ett utmärkt tips =)

   Radera